Tokat'ın turizm çalışmalarında öncelikli ihtiyacının sürdürülebilir bir planlama olduğunu belirten Tokat Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Selim Çakar, "Tokat Turizm Tanıtma Derneği olarak kurulduğumuz günden beri Tokat turizmini geliştirmek, sorunlara çözüm önerileri sunmak üzere çalışıyoruz. Bu kapsamda, Tokat'ı il merkezi ve ilçeleriyle birlikte değerlendiriyoruz. Tokat, turizm cazibe merkezi olarak bir bütün olarak değerlendirilmelidir." şeklinde konuştu.

Çakar, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında Tokat'ı ziyaret eden turist sayısının ve konaklama tesislerinin doluluk oranının düşük olduğunu belirterek, bu durumun Tokat'ın turistik potansiyelinin yeterince kullanılmadığını gösterdiğini ifade etti.

DSP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan Engelliler Haftası açıklaması DSP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan Engelliler Haftası açıklaması

Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte göreve başlayan belediye başkanlarına seslenen Çakar, turizmin gelişimi için il merkezi ve ilçelerde turizm alt yapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni atanan Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü ile birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek, turizmin pazarlanması ve geliştirilmesi için yeni bir fırsat olduğunu ifade etti.

Çakar, turizmin gelişimi için kamu, yerel yönetim, konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, Tokat Turizm Tanıtma Derneği olarak üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Tokat Turizm Tanıtma Derneği olarak Tokat'ın turizm potansiyelini harekete geçirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Çakar, yerel yöneticilerin de bu konuya gereken önemi vermeleri gerektiğini vurguladı.