Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gültekin Çakmak, en başta bu şehirdeki ihtiyaç sahipleri olmak üzere hepimizin yakından tanıdığı bir isim. Sade, gösterişten uzak tarzıyla sadece “işine odaklanan” ve bu uğurda mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan Müdür Çakmak’ın çayını içmek nasip oldu.

 

Karşıyaka Mahallesi’nin enerjisi yüksek ve çalışkan Muhtarı Turan Türk ile birlikte ziyaret ettiğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gültekin Çakmak, yanında bulunduğumuz zaman zarfında bile işini takip eden, gelenlerini güler yüzle karşılayan ve tebessümünü cümlelerine nakşeden haliyle bir kez daha takdirimizi kazandı. “İnsanlara dokunmanın” onların dertlerine çare olmaktan geçtiğini bilen bir anlayışla yaptığı işi anlamlandıran Müdür Çakmak’ın performansı her türlü övgüye değer.

 

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın geldiği günden bu tarafa ortaya koyduğu çalışma perspektifini en iyi şekilde içselleştiren, bu perspektif doğrultusunda yaptığı işi anlamlandıran birçok kurum müdürümüzden biri Gültekin Bey… Vali Balcı’daki enerji yansımasını kendisinde ziyadesiyle gördük. Öyle ki Ozan Balcı’nın mesai mevhumu bilmeden yaptığı o müthiş koşturmacasının en yakın takipçilerinden biri Gültekin Çakmak.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gültekin Çakmak’ın ekibiyle birlikte ortaya koyduğu başarıları herkesin dilinde. Görevini layıkıyla yapan müdür Çakmak’tan öğrendiğimize göre 2021 yılında Tokat’ta toplamda 30.931 kişiye nakdi ve ayni yardımlar yapılmış. Bu yardımların hak ve hakkaniyet ölçülerinde gerekli kriterlere sahip kişi ve ailelere yapıldığının altını özellikle çizmemiz gerekir.

 

Bu şehirde “Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi” ile de bugüne kadar 52 ekiple 76 bin hanede 273 bin kişi ziyaret edildi. Böylelikle, hem sağlık hizmeti verildi hem de vatandaşların hayatları kolaylaştırıldı. Vali Ozan Balcı’nın da dediği gibi “devletin varlık sebebi vatandaşın yanında olmak” ve bu uğurda yapılan her çalışma birbirinden kıymetli. İşte bu hizmetlerin yurttaşlara intikalinde çok önemli bir görevi ifa eden Tokat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müdür Gültekin Çakmak ve ekibinin yılgınlık göstermeden yaptığı çalışmalarla varlığını her yerde hissettiriyor.

 

Vali Ozan Balcı’nın geçtiğimiz günlerde söylediği şu sözler, sanırım bütün mevzuyu özetliyor:  “Dışarıda biri üşürse biz ısınamayız. Dışarıda bir vatandaşımız rahatsızsa, bir derdi, sıkıntısı varsa biz rahatsız oluruz. Bizim devlet geleneğimiz vatandaşımızın yanında olmaktır. Biz vatandaşını önemseyen merhamet üzerine kurulu bir devletiz. Kimsesi olmayanların yanında olacağız. Hazır ve nazır olacağız.”

 

İşte Tokat’taki ruh bu ve bu ruhu yaşatan nice örnekten biri de Müdür Gültekin Çakmak… Şehre hizmet edenlerin bu uğurda verdiği mücadele hepimizin moral kaynağı aynı zamanda. Geleceğe olan yürüyüşümüz bu anlamlı işlere imza atanlarla daha da güzelleşecek, kazanan hep Tokat olacak…