“Kıymet, bilinmek ister” der yazar İbrahim Tenekeci. Ve ardından ekler:  “Allah bizi kıymet bilen ve kıymeti bilinen kullardan eylesin…”

Bu anlamda birçok eksiğimiz var. Bu topluma değer katan, hayatıyla kendisini ispatlayan, emek veren ve yaşadığı kente ivme kazandıran nice şahsiyetleri yeteri anlamda tanımıyor, tanıtamıyoruz. Bu eksikliğimizi önceki Valimiz Ozan Balcı da tespit etmiş, benden “Tokat’a değer katanlar” üst başlığıyla birçok isim için köşe yazısı yazmam konusunda telkinde bulunmuştu.

Epeyce de yazdım, birçok ismi köşemize taşıdım. Bürokratlarımız, müdürlerimiz, bir köşede sadece işleriyle ilgilenen, kişisel reklamlarını yapmaktan imtina eden nice kıymetlimizi, kalemimiz elverdiği ölçüde yazmaya çalıştık. Güzel yansımaları oldu o yazıların. Olumlu anlamda dönüşlerini, toplumun bütün kesimleri tarafından aldığı övgüleri gördük.

Dolayısıyla “Tokat’a değer katanları” yazmak, önemli ve değerli bir iş…

Mesela, Ömer Faruk Altuntaş, çocukluğumuzun simge ismiydi. Onu etkili bir hatip, vizyoner bir politikacı ve çevresine değer veren bir siyasi figür olarak tanıdım hep. Politika yaptığı yıllarda Süleyman Demirel’in liderliğindeki Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin bayrağını mütevazılıkla yükseklerde tuttu. Gençlik Kolları Başkanlığıyla başlayan siyasi serüveni, ilçe-il başkanlıkları, Ankara’da parti genel merkezlerinde görev alması ve Milletvekili Adaylığıyla sürdü. Siyasetin her kademesinde görev aldı.

İlmek ilmek ördüğü siyasetini “topluma fayda” prensibiyle şekillendirdi. Faruk Ağabey’e akrabalık bağımız dışında, siyasetindeki ve hayatındaki dürüstlüğü nedeniyle apayrı bir önem ve değer veririm. Genç yaşta kaybettiği kıymetli eşi Melahat Yengemiz ile birlikte sade bir hayatı kendilerine prensip ettiler; hep gösterişten uzak ve sade bir yaşamı el ele birlikte paylaştılar. Onların evlilik hayatları bile hepimize örnek olmuştur. Bu vesileyle Melahat Yengemize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ömer Faruk Altuntaş bürokrasinin ve siyasetin içerisine gözünü açmıştı; babası rahmetli eniştemiz Kamil Altuntaş’ın aktif siyasete olan ilgisi, amcası Kaymakam Ali Altuntaş’ın engin devlet tecrübesi, elbette Faruk Ağabey için müthiş bir kazanımdı. Faruk Ağabeyin kitleleri coşturan hitabet yeteneğine birçok kez tanık olmuştum; hasbelkader benim de siyaset yaptığım dönemlerde kendime onu örnek almışlığımı burada ifade etmek isterim. Ama elbette Ömer Faruk Altuntaş gibi konuşmak, miting alanlarını dalga dalga harekete geçirmek herkesin harcı da değil…

Sözün özü Ömer Faruk Altuntaş’ın şahsında simgeleşen dürüstlük, siyasetine de yansıdı hayatı boyunca. Bu şehir için kurduğu televizyon ve radyo, bugün de yayınlarına devam ediyor; her zaman “ilkleri” bu topraklara kazandırma özelliğiyle Altuntaş soy ismini belleklere haklı olarak kazıyan Faruk Ağabey, Tokat ve Tokatlılar için her şeyini ortaya koydu, koymaya da devam ediyor.

Kendisine sağlıklı uzun ömürler dilerken, Tokat için ortaya koyduğu her şey ve hayatıyla sergilediği her örnek tutum için, şükranlarımı bir kez daha ifade ediyorum. Bu şehir Ömer Faruk Altuntaş ismiyle her zaman daha güzel olacak…