TOKAT’A DEĞER KATANLAR: RECEP GÖKÇE

 

Tokat siyasetinin renkli, bir o kadar da sessiz ve sakin ismidir Recep Gökçe… Yıllarını verdiği Tokat’ta, hemen her kademede memlekete hizmet etmenin haklı gururunu taşır. Recep Gökçe’nin son 10 yıldır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak yaptığı görev bile başlı başına bir hizmetler bütününü kapsar.

 

Ayağının değmediği köy, gitmediği mahalle, elini sıkmadığı insan kalmamıştır. Bu şehrin her bir metrekaresini bilir. Muhtarların adını ezber tutar belleğinde. Her talep, her istek ve her dilek, Recep Gökçe’nin engin gönlünde karşılık bulur ve devletin imkânları çerçevesinde herkesin gönlü hoş edilir. Devletin ali kapısından kimse boş çevrilmez.

 

Muhtarların, belediye başkanlarının, her kesimden vatandaşların, kısaca talebi olanların tamamının kapısını aşındırdığı İl Özel İdaresi’nde genel sekreterlik yapmak öyle kolay iş de değildir hani. Adaletle hükmetmek prensibine sıkı sıkıya bağlı kaldığınız sürece o koltukta oturabilir, görevinizi layıkıyla yapabilirsiniz. Dolayısıyla Recep Gökçe’nin şahsında simgeleşen ‘güven’ toplum kesimlerinin içini rahatlatan, işleri kolaylaştıran ve memnuniyeti artıran bir olgudur.

 

Vali Dr. Ozan Balcı’nın hızına ayak uyduran bir adamdır Recep Gökçe. “Tokat’a değer katanlar” arasında ismi sürekli dillerde dolaşır. Yaşadığımız yüzyılda ve günümüz dünyasında herkesi memnun etmek zor ve meşakkatli bir iş iken kendisinin devlet bürokrasisini ve insan psikolojisini çok iyi bilmesinden dolayı bizim özel idaremizde işler tıkır tıkır ilerler yıllar boyu… Recep Gökçe köylünün derdini ve çilesini bilir; çünkü o yollardan geçerek gelmiştir o makama.

 

Muhtarın veryansınını duyar, onu kapıdan içini rahatlatarak uğurlar… Belde belediye başkanlarını hangi partiden olursa olsun ilgiyle dinler, anlayışla karşılar, onlarla bir çay içimi de olsa tecrübelerini paylaşır. Başçiftlik ilçesinde yıllarca yaptığı belediye başkanlığında adı efsaneleşen Recep Gökçe’nin anlattığı tecrübeleri altın değerindedir; çünkü o tecrübelerin her biri bir yaşanmışlığın, ötesinde ilmek ilmek örülen bir çalışma hayatının gerçekleri olarak ortadadır. Dinleyen için kazanım, anlatan için de yürek ferahlığıdır; yeter ki faydalanan bu toprakların çilekeş insanları olsun…

 

Nüktedandır Recep Gökçe… Samimidir… Kendisiyle sohbet ederken Anadolu insanının saf, duru ve “bizden olan” maneviyatını hissedersiniz. Yüzünün asık olduğunu hiç görmedim. Gülerek karşılar sizi, gülerek de uğurlar. İşiniz çözümlenmese de yüzünüzde beliren tebessümle ayrılırsınız Özel İdareden. Makamların geçici, gönüllerde iz bırakmanın ise tek kalıcı gerçek olduğunu anlamak isterseniz Recep Gökçe ile bir sohbet edin derim.

 

Çünkü biliyorum ki bu şehri ve bu ülkeyi Ozan Balcı’daki memleket sevdasının aynadaki suretini taşıyan Recep Gökçe gibi isimler daha ileriye taşıyacak. Biliyorum ki Tokat daha güzel günlerine bu şehri yöneten ekibin ideallerine sıkı sıkıya bağlı kalarak ulaşacak. Ve yine biliyorum ki Türkiye, 2023 ve 2071 hedeflerine “önce memleket” diyen, helali-haramı ayırt edebilen, kimseyi ötekileştirmeden çalışan ve her koşulda maneviyatına; kurucu iradesine, milli ve manevi değerlerine bağlı kalan insanlarıyla ulaşacak…

 

Hep dediğimiz gibi yani…

“Allah sayınızı artırsın!”