Hiç kebap, pekmez, çemen diye başlamayın söze. Hepsi birbirinden önemli değerlerimiz var elbette. Ünü yurt çapına yayılmış ürünlerimiz bu köşe yazısının dışında.

 

Yazıya başlık olan soruya ben cevap vereyim: Tokat’ın tek meşhuru Eyüp Eroğlu’dur.

 

Kızmaya, kıskanmaya, dedikodu yapmaya hiç gerek yok. Sevmeyenlerinin bile toplumdaki Eyüp Eroğlu sevgisi karşısındaki esas duruşlarını bildiğim için bu tartışmaya da girmeyeceğim. (Çünkü biliyorum ki arkasından atıp tutan “muhaliflerin”, onun karşısında iki büklüm-el pençe olduklarını gördü bu gözler.)

 

Niye seviyoruz Eyüp Eroğlu’nu?

 

Önce Allah için.

 

Sonra?

 

Memleketimiz için…

 

Partisine oy vermeyenlerin bile sempatisini ve sevgisini kazanmış bir adamdan bahsediyoruz. Güneş üzerine doğmadan kalkan, şehrin sokaklarını arşınlayıp milletin derdini ve talebini dinleyen Eyüp Eroğlu için bugüne kadar çok şey yazıp söyledik. İyiliği ve adaleti emreden bir dinin inananları olarak milletin faydasına yaptığı her işte kendisinin yanında olan Tokatlılar, Eyüp Eroğlu ismi etrafında kümelendiler.

 

Çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle kalplerde yer edinen Eroğlu’nun Tokat’ı getirdiği yer, götüreceği yerin işaret fişeğidir. Sokağındaki kedisinden, incinmiş dedesine, damı akan teyzemizden bacası tütmeyen amcamıza her bir mazlumun umudu olan Eyüp Eroğlu, bu şehrin modern bir kent olmasındaki tartışmasız katkısı ve unutulmayacak emekleriyle de çok daha fazlasını hak eden bir isim.

 

Bundan 1 yıl önce yazdığım bir köşe yazısında, “Meselenin sıradan bir siyaset sorunu olmadığını anlayıp, sadece şehrin ihtiyaçlarına odaklanarak icraat yapmanın adıdır Tokat'ta belediyecilik. Partisi, ideolojisi, mezhebi ne olursa olsun, vatandaşına bütün kapılarının açık olduğu bir belediyedir Tokat Belediyesi... Tokat'ta belediyeyi yöneten başkanın partisinden ziyade, şehri yönetirken gösterdiği iradeyi önemsiyor ve o iradenin yansımalarını sonuna kadar destekliyoruz. Esas anlaşılması gereken nokta burasıdır işte; burayı atlamak yanılgılara sürükler insanı” diye yazmıştım. (1 Mart 2022)

 

Hâlâ anlamayanlar varsa bir kez daha hatırlatmak istedim…