Dünya Köylüsü mahlasıyla Tokat’ta güzel işler yapan Sosyolog/Yazar Ayla Bağ ‘Sizin Hikayeniz’ isimli yeni bir söyleşi dizisine başladı. Tokat Belediyesi öncülüğünde Hanımlar Kıraathanesinde ilki gerçekleşen söyleşi, Tokatlı kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. 15 gün arayla yapılması planlanan söyleşilerin ilkine 100 yıllık cumhuriyet tarihinin 80 yılına şahitlik eden emektar öğretmenler konuk oldu.

Tokat aşığı ve gönüllü kültür elçisi Ayla Bağ ‘Sizin Hikayeniz’ söyleşisi ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “İlk söyleşiye 100 yıllık cumhuriyet tarihinin 80 yılına şahitlik eden emektar öğretmenlerimizle başladık. İlkokul öğretmeni Sevinç Yaveroğlu(80), Ziçev Başkanı emekli öğretmen Vasfiye Ümit Lüleci(76), emekli öğretmen Neriman karagözoğlu(78), tarih öğretmeni Sevil Alaçam(58), ilkokul öğretmeni Filiz Ünlüsoy(50) ve Rehber öğretmen Yağmur Yasemin Demirkayalı(25) ile bir devre imza atan kıymetli öğretmenlerimizin tecrübelerini ve anılarını dinledik. Şimdi ikinci söyleşiyi cumhuriyet tarihine damga vuran kadın Dünya Şampiyonu Nesrin Baş ile yapıyoruz. 07 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00’da Hanımlar Kıraathanesi’nde yapacağımız söyleşimize tüm Tokatlı kadınlarımızı davet ediyoruz” dedi.


Bağ, son olarak kendilerine bu imkanı sağlayan başta Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu olmak üzere Hanımlar Kıraathanesi Müdürü Müberra Koçak’a teşekkürlerini sundu.
Dünya Şampiyonu Nesrin Baş'ın katılımıyla gerçekleşecek olan ikinci söyleşi, Tokatlı kadınları bir araya getirerek unutulmaz anılara ev sahipliği yapmayı hedefliyor.