Emeklilerin maaş farkları bugün hesaplara yatmaya başladı Emeklilerin maaş farkları bugün hesaplara yatmaya başladı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 41. yılında anma programı düzenlenecek. 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 20:00'de Muslu Ağa Konağı Mevlevihane Bahçesi'nde gerçekleştirilecek olan programa, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Hisarcıklılar konuşmacı olarak katılacak ve "Ölümü Bekleyen Şair Necip Fazıl" konulu bir konuşma yapacak. 

Derneğin Tokat Şube Başkanı Ali Bal, yaptığı basın açıklamasında, Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Necip Fazıl'ı anmak için bir etkinlik planladıklarını belirtti. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Bal, Fazıl'ın bıraktığı mirasa sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi olarak edebiyatımıza, kültürümüze, sanatımıza hizmet etmiş, iz bırakmış, eserlerini bize emanet etmiş, Türkçemizin sesi olmuş her kim varsa onları hayırla yâd etmek, genç kuşaklara tanıtmak, bizlere birer ödevdir. Bu bilinçle hareket ediyor,  dernek olarak olarak da Tokat’ın kültür hayatına katkı sunmaya ve dikkatleri bu şehre çekmeye çalışıyoruz. Üstat  Necip Fazıl Kısakürek’i de bu kapsamda anmayı  kararlaştırdık. Necip Fazıl, zor zamanlarda verdiği fikrî ve edebî mücadele ile öncü olmuş, bunun çilesini çekmiş, hapishanelerde yatmış ama buna rağmen davasından asla vazgeçmemiştir. Verdiği mücahede ile bir neslin yetişmesinde, ülkenin karşı karşıya kaldığı tehlikede emek vermiş, milletinin uyanışında gayret göstermiştir. Onun safında yer alanlar, büyük ve bağımsız Türkiye rüyası için her sahada çalışmışlardır. Necip Fazıl Kısakürek bu yönüyle aksiyonerdir ve siyasi bir tavır da göstermiştir. Ancak biz onu daha çok milletine bıraktığı, kusursuz ve mükemmel Türkçe ile  yazdığı eserleri ile anıyoruz. Çünkü o, genç yaşta yazdığı “Kaldırımlar” şiiri ile döneminde büyük yankı uyandırmıştır. Kendisine “Sultanü'ş Şuara” ünvanı verilmiştir.” Dedi. 

Necip Fazıl'ın anısını yaşatmak adına yapılan bu etkinlikle birlikte, onun edebi ve fikri mirasına sahip çıkacaklarını belirten Bal, “Necip Fazıl, büyük bir şair olmakla birlikte iyi bir tiyatro yazarı, polemikçi ve dergicidir. Çıkardığı Büyük Doğu dergisi adeta bir okul ve savunduğu fikrin  kalesi olmuştur. Ruhu şâd olsun.” Şeklinde konuştu. 


 

Editör: Elvan Mert