31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Mehmet Erdem Ural, Turhal belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Peki, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Mehmet Erdem Ural yüzde kaç oyla seçildi? işte detaylar...

Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural kimdir?

Ural, 1981 yılında Turhal'da doğmuş olup, ilk, orta ve lise eğitimini de bu ilçede tamamladı. Çankaya Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Ural, aynı zamanda Turhal Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Evli ve üç çocuk babası olan Ural, Turhal'ın yeni lideri olarak seçilmiş olmanın gururunu yaşadı.

Başkan Er'den Trafik ve İlk Yardım Haftası mesajı Başkan Er'den Trafik ve İlk Yardım Haftası mesajı

Mehmet Erdem Ural yüzde kaç oyla seçildi? 

Seçim sonuçlarına göre, Mehmet Erdem Ural, 15 bin 464 oy alarak yüzde 40.95'lik bir oy oranıyla belediye başkanlığına seçildi. Rakibi AK Parti adayı Ümit Soylu ise 10 bin 102 oyda kalmıştı.

Mehmet Erdem Ural'dan ilk açıklama

Seçilmesinin ardından Mehmet Erdem Ural, Turhal halkına hitaben şu sözleri dile getirdi: "Bugünden itibaren Turhal'da, güneş bir başka doğacak. Kalbimiz; şehrimize, ilçemize, demokrasimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımızla birlikte. Hep birlikte başardık. Şehrimizi, ülkemizi çok daha güzel günlere yine hep birlikte taşıyacağız. Beni bu göreve layık gören tüm vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Sandıklara giden, sayımlarda oylarımıza, geleceğimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Turhal'ımıza değer katmak için, Turhal'ın kronikleşmiş sorunlarını çözmek için ilçemizi kalkındırmak için çok çalışacağız. Hiç kimse kaybetmedi, Turhal kazandı. Hazır ol Turhal, başlıyoruz."

Mehmet Erdem Ural'ın belediye başkanlığı döneminde Turhal'ın önemli sorunlarına çözüm getirmesi ve ilçenin kalkınmasına katkı sağlaması bekleniyor. Ural'ın liderliğindeki belediye, ilçeye değer katacak projeleri hayata geçirmek için harekete geçmeye hazırlanıyor.