Türk futbolseverlerin tanıdığı, yöneticilik kabiliyeti ile takdir ettiği Gençlerbirliği’nin unutulmaz Başkanlarından İlhan Cavcav vefatının 7. Yıl dönümünde saygıyla anılıyor. Peki İlhan Cavcav kimdir, nerede doğru, kaç yaşında, mesleği ne, hangi kulüpte başkanlık yaptı? İşte o soruların yanıtları.
    Gençlerbirliği Kulübünün onursal başkanı İlhan Cavcav, altyapıya verdiği önemle öne çıktı. Futbolcu piyasasında Afrika’dan transfer ettiği oyuncuları büyük kulüplere satışıyla dikkat çekti. Kulübün bütçesini hep artıda tuttu, bankada parası olmasıyla gurur vesilesi oldu. Teknik direktör değişikliklerini sıkça yapması taktik olarak yorumlandı.
    Merhum İlhan Cavcav, 1935 yılında Priştine’den göç eden bir ailenin çocuğu olarak 04 Ekim’de Ankara’da doğdu. 1967 yılında baba mesleği sürdürerek un fabrikası kurdu, vefatına kadar da sürdürdü. 1975 yılında doğduğu Hamamönü Mahallesi’nin takımı Hacettepe’ye başkanlık yaptı. 1978 yılında Gençlerbirliği Kulübü’ne Başkan oldu ancak kısa süre sonra görevden ayrıldı.
1981-2007 yıllarında yeniden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı oldu. Kırmızı-Siyahlı kulüp, kısa sürede Süper Lig’e yükseldi. Teknik Direktör değişikliğini ‘taktik’ gibi kullanan İlhan Cavcav görev süresinde 42 farklı teknik adamla çalıştı. İlhan Cavcav’ın yöneticiliği süresince yaptığı ucuz maliyetli transferler ses getirdi. Nijitap Geremi’yi Real Madrid’e 5 milyon dolara satan Cavcav, Türk Kulüplerinin Afrika kıtasına açılmasına da ön ayak oldu.
37 yıllık görev süresinde 56 kez Teknik Adam değişikliğine gitti. Kulüpler Birliği Vakfını kurdu ve 3 dönem başkanlık etti.
Türk futbolunun “İlhan ağabeyi” yayın gelirlerinin kulüplere dağıtımında uygulanan havuz modelinin oluşturulmasında önemli rol oynadı.
    İlhan Cavcav, Gençlerbirliği kulübü başkanı iken İstanbul takımları ve Trabzonspor’a 34 futbolcu sattı. Ligde mücadele ettiği dönemde 2 kez Türkiye Kupası’nı kazandı.
22 Ocak 2017 tarihinde 82 yaşında iken Ankara’da vefat etti.
Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.