(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Türkiye’deki işçi konfederasyonlarından Türk-İş’in 24. Olağan Genel Kurulu bugün yapılmaya başlandı. Ankara’daki genel kurulda, staj ve çıraklık sigortası mağdurları da kürsü konuşmasında gündem oldu.

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI KENDİNDEN ÖRNEK VERDİ:

“40 YIL ÖNCE BENİM ÇIRAKLIĞIM SAYILDI.

O GÜN SAYILDI DA BUGÜN NİYE SAYILMIYOR?”

 Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 24. Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin gündemindeki staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının beklentilerini gündeme getirdi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının beklentilerine tercüman olan Genel Başkan Ergün Atalay, kendisinin de çıraklık okulu mezunu olduğunu belirtti. 1968 yılında çıraklık okuluna başladığını, 1970 yılı ile 1972 yılı arasında 2 yıl fabrikaya çalışmaya gittiklerini söylerken o dönem Devletin ve hükümetin bu süreyi sigortalı olarak işe başlangıç süresinde saydığını vurguladı ve bugün neden sayılmıyor? Diyerek mağdurlara destek verdiğini gösterdi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın genel kurulda yaptığı konuşmasında staj ve çıraklık sigortası mağdurları için söyledikleri şunlar oldu:

“Ben Çırak Okulu mezunuyum. Adı üzerinde çırak okulu. 1968 senesinde 13 yaşında okula başladım, 1972’de mezun oldum. 1970 ile 1972 arası Devlet bizi fabrikaya yolladı. O Devlet o günkü hükümet benim o iki yılımı çalışma hayatımda sigortadan saydı. O günkü Devlet bugünkü Devlet’ten daha mı güçlüydü? 40 sene evvel benim çıraklık sigortamı sayıyor da bugün staj ve çıraklık mağdurlarının sigortasını neye saymıyor? 40 sene evvel bu sayıldı.”