14 Mayıs seçimlerini bir “kader seçimi” olarak gören MHP, tüm Türkiye’de olduğu gibi Tokat’ta da sahadaki gücünü göstermeye devam ediyor. Yücel Bulut ve Recep Bozdemir’in listenin ilk iki sırasında yer aldığı MHP, Tokat’ta olağanüstü bir ivme kazandı. 

Yakaladığı bu ivmeyi seçim sandığına yansıtması beklenen MHP’nin tarihsel süreçte üstlendiği rol, yine beklenilen ve istenilen şekilde oldu: Ülkenin bekası, milletin birliği!

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminden sonra MHP’nin aldığı mevzi, Türk Milleti’nin birliği ve Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda yer aldığı her zamanki yeriydi. Bugün FETÖ ve PKK ile aynı minvalde politika üretenlerin hiçbir zaman anlamayacağı bu mevzi, Türk Milleti’nin kaderi üzerinde hesap yapanların bozguna uğrayacakları bir savaş meydanıdır aynı zamanda. 

Dolayısıyla Yücel Bulut’un şu sözlerini iyi değerlendirmek gerekir:

“14 Mayıs 2023’te dünyaya meydan okuyalım. Terör örgütlerine gereken cevabı verelim. Türkiye ve Cumhurbaşkanına yapılan kuşatmada yalnız bırakmayan Devlet Bahçeli’yi ve onun partisi Milliyetçi Hareket Partisini de sahipsiz bırakmayalım. MHP bu ülkenin çimentosudur.”

MHP bu ülkenin yalnız çimentosu değil, aynı zamanda sigortasıdır da. Türkiye’nin başı ne zaman dara düşse, üç hilalli bayrağı ve ölümüne bu ülkeyi seven kitlesiyle MHP çıkagelir. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatımda övüneceğim tek üstünlük Türk olmamdır” sözünü kendine şiar edinen her Türk Milliyetçisinin bugün duracağı yer bellidir; çünkü emperyalist güçlerin Türkiye üzerine açıkça söylemekten çekinmedikleri planlara karşı çıkanlar ile bu planlara aparat olanlar gayet sarih bir şekilde ortadadır. 

Bu açıdan baktığımızda, hayatını Türk Milliyetçiliğine adayan ve bu uğurda bedel ödemekten de geri durmayan MHP’nin Tokat ikinci sıra Milletvekili Adayı Recep Bozdemir ve diğer MHP adaylarıyla sahada mücadele eden Yücel Bulut’un uyarılarını kararsız seçmenlerin dikkate alacaklarını umuyorum. Recep Bozdemir’in Türk Milliyetçiliği uğruna ödediği bedellerin toplumdaki karşılığı, emin olun seçim sandığına da yansıyacaktır. 

Memleket de sandık da beka ve birliğimiz de sahipsiz değildir. 

Dolayısıyla farklı hayal kuranların 14 Mayıs akşamı uyanacakları kabus, Türkiye’nin cenneti olacak, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimiz’in 100’üncü yaşı, bu cennetin sonsuza dek süreceği miladı başlatacak…