31 Mart 2024'te gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi, Üsküdar'da büyük bir rekabete sahne oldu. Sandıkların yüzde yüzü açıldığında, merakla beklenen sonuçlar ortaya çıktı. CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, oyların yüzde 49.9'unu alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Bu zafer, Dedetaş'ın uzun süren başarılı kariyerine yeni bir dönem ekledi. Peki, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, eğitimi ne, evli mi, ne kadar oy aldı? İşte ayrıntılar...

Tokat'ta yakalanan 4 FETÖ zanlısı serbest bırakıldı! Tokat'ta yakalanan 4 FETÖ zanlısı serbest bırakıldı!

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanıyla mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı alanda tamamladıktan sonra sektördeki deneyimini artırdı. Profesyonel hayatına Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve tasarım mühendisi olarak başlayan Dedetaş, daha sonra RINA'da plan onay mühendisi olarak görev yaptı ve en son Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdür olarak çalıştı.

Sinem Dedetaş evli mi eşi kimdir?

Sinem Dedetaş, Matesis Denizcilik'in sahibi de olan Barış Dedetaş ile evlidir.

43 yaşındaki Dedetaş'ın siyasi kariyeri, Üsküdar Belediye Başkanı olarak göreve başlamasıyla yeni bir döneme girdi. Seçimdeki başarısı, Dedetaş'ın bölgeye olan bağlılığı ve vizyonuyla örtüşüyor.

Seçimdeki rakibi AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ise aldığı yüzde 42.37'lik oy oranıyla ikinci oldu. Ancak, Üsküdar'daki siyasi arenada yaşanan bu değişim, bölgenin ve halkının geleceği üzerinde önemli etkiler taşıyor.