Oda ve Borsa seçimleri yaklaşırken, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için Erol Can adaylığını açıkladı. Aslında Erol Can’ın adaylığı bir bakıma “malumun ilamı” gibi oldu. Önceki dönemin başkanı Ahmet Arat’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından, Arat’ın ekibindeki en önemli isim olarak bilinen Erol Can’ın adaylığını açıklaması beklenen bir gelişmeydi.

 

Erol Can kamuoyunda fazla görünmeyi sevmeyen, sosyal medyayı özel günler için kullanan, kısaca “reklama dönük” işlevsel algı çalışmalarına kapalı bir isim. Sade, içten ve samimi. Atadan kalma esnaflığı ve dürüst bir ticari geçmişleri var. Tokat’ta bilinen ve sevilen bir aileye mensup. İşinde gücünde, insanların iyi ve kötü günlerinde yanında yer alan, Tokat standartlarında “örnek” bir iş insanı.

 

Malum Ticaret Odası Başkanlığı için mevcut başkan Dr. Ali Çelik ve Ahmet Sami Ülkü de aday. Dr. Ali Çelik esasında son 4 yıldır tartışmasız, kavgasız-gürültüsüz bir başkanlık örneği sergiledi. Uzlaşmaya açık, dinleyen ve çözüm odaklı yönetim anlayışı son derece önemli ve takdir edilecek bir icraat olarak herkesin övgüsünü aldı. Öte yandan Ahmet Sami Ülkü de vizyoner bakış açısı, yenilikçi anlayışı ve “vaat ettiği” projeleriyle dikkatleri üzerinde toplayan bir aday olarak kamuoyunun karşısında.

 

Ve Erol Can…

 

Atadan-babadan gelen asalet ve özgüvenle, şimdi Tokat Ticaret Odası Başkanlığı seçiminde sahada. Ekibinde yer alan Ali Özer ve Emin Yılar gibi önemli isimlerle girdiği bu yolda vaat ettiği her şeyin içeriğini dolduran, oda üyelerinin refahı ve mutluluğu için projeleriyle koşturan bir görünüm sergiliyor.

 

Erol Can’ın seçildiği takdirde, TSO üyelerinin başta Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe projelerden faydalanmaları olmak üzere, her türlü sorununun çözümü noktasında odanın aktif rol üstleneceği bir yönetim anlayışını sergileyeceği anlaşılıyor.

 

Tokat Ticaret Odası gibi önemli ve değerli bir kurumun şehre katacağı çok şey var. Tokat’ın gelişimine katkı sunacak, iş ve istihdama dönük yatırımlara öncülük edecek ve her koşulda bu şehre artı değer katacak projelerin TSO eliyle gerçekleşme ihtimali her zaman yüksektir.

 

Bu yüksek ihtimalli denklemi çözecek irade de başkanlık makamında ve yönetiminde yer alır haliyle.

 

Dolayısıyla TSO, bilgiye-birikime, iş-ticaret ve aile ahlakına sahip kişilerce yönetildiği sürece, kazanan Tokat olacaktır. Bütün adaylara başarılar dilerim.

 

 

Kazanan Tokat olsun…