Bir 23 Nisan'ı daha kutladık. TBMM'nin açılışının 101. Yıldönümü de geride bıraktık. İki senedir pandemi nedeniyle geniş kapsamlı törenler, katılımlar olmuyor. Gerçi pandemiden önce de eskilerde olduğu gibi özlenen tabloları göremedik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Egemenlik yetkilerinin tek kişide olması yerine milletin tümünün temsilcilerinin kararlarıyla kullanılmasının başlangıç tarihidir. Bundan sonra 'SÖZ MİLLETİNDİR'e dönülmesidir. Bu bayram demokrasimizin de temel taşıdır. Bağımsızlığımızın ilk bayramıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşuna, ülkemizin düşmanlardan kurtuluşunun nedenidir.

Dünyada ilk defa çocuklara verilen bayramdır. Geleceğe verilen değerin ifadesidir. Gerek dini ve gerekse milli bayramlarımızı büyük coşkularla kutluyoruz. Bir ve beraberce, kardeşçe.

Zaman zaman Cumhuriyet değerlerimize, Türklüğümüze saldırılar çirkince, pişkince yapılma cesareti gösterenler bu cesareti nereden alırlar?

Cumhuriyet dönemimizi ima suretiyle döneme 'devre arası' diyebilirler, çeşitli nedenlerle saldırırlar. Sinsice, korkakça.

Cumhuriyetimiz ve demokrasimize çeşitli sebeplerle karşı durmaya, sonra da tepkiler üzere kıvırmaya, 'yanlış anladım'a dönerler. Bu tipler beyinleriyle dilleri birbirine uymayan, Kurtuluş Savaşı döneminin işgalcilere yalakalık yapan, kendi çıkarlarını her şeyin önünde tutan mandacı zihniyetinin, Cumhuriyet düşmanlarının hezeyanlarıdır. Bu tipler kadar, bunları yetkili etkili makamlara atayanların da hiç mi kusuru olmaz.

İlkokullarımızda coşku ile okuduğumuz Andımız kaldırıldı. Atatürk'ün Nutuk kitabının dağıtılmasını resmi yazıyla ülkü Ocaklarına bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü, kula kul olmayı meslek edinmiş zavallı açığa alınmış. Ne açığa alınması, o ilçenin Cumhuriyeti, devlet değerlerini korumakla (hukukla) görevlileri niçin işlem başlatmazlar. Bu tipler nasıl müdür yapılır, kimler yapar?

Cumhuriyete, egemenliğin millette olmasına gerçek demokrasiye ters bakan kafalar aynı zamanda korkaktır, sinsidir. Fırsat buldukça saldırırlar. Türk Milletini dışlamaya çalışırlar.

Devletimizin adı 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'dir. Milletimizin adı 'TÜRK MİLLETİ'dir. Türklük burada bir şemsiyedir. Altında her kökenden, inançtan olanlar şimdiye kadar birlikte kardeşçe yaşamışlardır. Sonsuza kadar da böyle devam edecektir, güneş doğduğu sürece.

Yaşasın 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMIMIZ.

Yaşasın Cumhuriyetimiz, gerçek demokrasimiz.

Bizlere bu mükemmel düzeni armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarına Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum.

Aziz Türk Milletimizin bayramı kutlu olsun.

Sevgi ve saygılarımla.