Galatasaray Kulübü, Beşiktaş derbisi sonrası yapılan açıklamaların hukuki açıdan suç teşkil ettiğini belirterek Adnan Aybaba, Serhat Ulueren ve Ahmet Akpınar'a karşı hukuki süreç başlattı. Peki, Ahmet Akpınar kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray Ahmet Akpınar hakkında neden suç duyurusunda bulundu? İşte detaylar...

Ahmet Akpınar kimdir?

Ahmet Akpınar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir isimdir. Spor alanında çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir avukattır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu üyeliği, TFF Profesyonel Disiplin Kurulu Başkan Vekilliği, İstanbul Amatör Kulüpleri Federasyonu'nda Disiplin Kurulu üyeliği ve Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır. Ayrıca, Sarıyer Spor Kulübü'nde genel sekreterlik yapmış ve Voleybol Federasyonu Disiplin Kurulu üyeliği ile Su Topu Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Spor hukuku konusunda uzmanlaşmış olan Ahmet Akpınar, çeşitli üniversitelerde spor hukuku üzerine dersler vermektedir. Halen serbest avukatlık yapmakta ve spor camiasında etkin rol oynamaya devam etmektedir.

Galatasaray Ahmet Akpınar hakkında neden suç duyurusunda bulundu?

Galatasaray Kulübü, Beşiktaş derbisi sonrasında Adnan Aybaba, Serhat Ulueren ve Ahmet Akpınar'ın yaptıkları açıklamaların hukuki açıdan suç teşkil ettiğini belirterek harekete geçtiğini duyurdu.

Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı! Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı!

Kulüpten yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin kulüp ve yöneticileri hakkında asılsız iddialarda bulundukları gerekçesiyle hukuki süreç başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu sürecin her aşamasının kulüp tarafından yakından takip edileceği vurgulandı.

Galatasaray, gelecekte de asılsız ithamlarda bulunanlara karşı herhangi bir hoşgörü gösterilmeyeceğini kamuoyuna hatırlattı.

Galatasaray Suç Duyurusu