Ahmet Özdemir’i eğitim camiası yakından tanıyor. Ben de mesleğim gereği kendisini uzaktan da olsa izlemiş bir gazeteci olarak Özdemir’in bazı çalışmalarını tanıma imkânı buldum. Yetenekli bir bürokrat olmasından öte, kişisel iletişiminin ikili ilişkilerinde çok başarılı olduğunu bildiğimiz Ahmet Özdemir’in görev yaptığı yerlerde bıraktığı izlerin denklemi bu realite işte:

 

İkili ilişkilerindeki incelik mütevazılıkla temellenmiş, çalışkanlıkla taçlanmış ve ortaya başarılı işler çıkmış…

 

Sayın Özdemir’in Tokat’a olan evvelki hizmetleri ayrı bir yazı konusu. Özellikle Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nin bugünlere gelmesindeki payı çok önemli. Ama dediğim gibi bunu başka bir yazıya saklayalım.

 

Kendisinin Şırnak’ta görev yaptığı kısa süre içerisinde bölgede sevilen ve sayılan bir bürokrat haline gelmesi tesadüf değil. Başarıyı getiren kalite sır olmadığı gibi, aşikâr olan başka şeyler de var elbette. Bunların başında yazının girişinde bahsettiğim özellikler yer alıyor: Mütevazılık, incelik ve çalışkanlık. Bugün toplum olarak hasretini çektiğimiz özelliklerin başında da bunlar gelmiyor mu zaten?

 

Dolayısıyla, unuttuğumuz değerlerin bir bürokrat eliyle hayat bulması hepimiz için bir kazanç…

 

Ahmet Özdemir Şırnak’ta kaliteli işlere imza atarken bölge halkıyla da bütünleşmiş, Milli Eğitim yatırımlarının iline gelmesinde önemli katkılar sunmuş ve eğitim camiasıyla adeta kenetlenmişti. Dayanışma ve istişareyle yaptığı işler “Şırnak başarıyor” sloganıyla ifade edildi. Sosyal medyada yapılan güzel işlerin paylaşımını izlerken gurur duyuyor, Sayın Özdemir’in başarılarıyla mutlu oluyorduk. Vatan toprağı Şırnak’ta imza attığı her iş, bu ülkenin aydınlık yarınlara olan yolculuğunda hepimize moral kaynağı oluyordu.

 

Ve şimdi Ahmet Özdemir Tokat’ta… Levent Yazıcı ile başlayan yükseliş devrinin Murat Küçükali ile taçlandığı, Murat Ağar ile yol aldığı bir eğitim döngüsünde görevine müthiş bir birikimle başladı.

 

Ahmet Özdemir Tokat İl Milli Eğitim Müdürü olarak yayımladığı ilk mesajında, “Eğitim meselesi memleketimizin inşası meselesidir” derken yine ufkumuzu açtı, gönlümüze dokundu. Memleketin inşasının eğitimden geçtiğini bilen bir devlet anlayışının bürokratları eliyle bu inşayı gerçekleştirecek olması çok kıymetli bir realitedir. Bu gerçeklikle görev anlayışını perçinleyen Özdemir, Tokat’ta eğitim alanında gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projelerin tamamlanmasında öncü rolünü üstlenecek, yeni projelerin de startını verecek.

 

Sırtındaki ağır yükün farkında olarak görevine başlayan Sayın Özdemir’in en büyük destekçisi de başta eğitimciler olmak üzere, bütün Tokat olacaktır elbette…

 

Umuyor ve diliyorum ki Sayın Müdürümüzün yolu ve bahtı açık, adaleti ve merhameti daim, gönlü İnşirah ferahlığında olsun…