Eski Hakem Ali Palabıyı, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakemlere baskı yaptığını iddia edince gündemde merak konusu oldu. Peki, Ali Palabıyık kimdir, nereli, kaş yaşında, ne iş yapıyor, evli mi, neden gündem oldu? İşte detaylar...

Ali Palabıyık kimdir, nereli kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Ali Palabıyık, 14 Ağustos 1981 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı aktif görev yapan hakemlerden biriydi.

Ali Palabıyık'ın hakemlik kariyeri

Ali Palabıyık, çok küçük yaşlarda futbola, kaleci olarak başlayıp 17 yaşında ailevi sebeplerden ötürü bırakmak zorunda kalmıştır. Hakemlik kariyerine 2000 yılında başlayan ve 2023 yılına kadar Türkiye'deki 474 profesyonel maçta yer alan Ali Palabıyık; Süper Lig'de 175, 1. Lig'de 40, Türkiye Kupası'nda 11 müsabakada görev aldı. 2004-2005 sezonunda ise 1 yıl Süper Lig Yardımcı Hakemi olarak görev yaptı. 2012 yılında üst klasman hakemi olan Ali Palabıyık, 2015 yılından bu yana FIFA kokartı taşımaktadır. 24 Nisan 2017'de Nyon'da Benfica ile Salzburg arasında oynanan Gençler Ligi Finali'ni yöneten Ali Palabıyık, uluslararası 60 müsabakaya hakem olarak atandı ve Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta görev aldı.

Ali Palabıyık hangi takımlıdır?

Ali Palabıyık'ın hangi takımı desteklediği tam olarak bilinmemekle beraber, Galatasaraylı olduğu iddia edilmektedir.

Ali Palabıyık evli midir?

Ali Palabıyık 2008 yılında evlenmiştir. Eşinin adı Eda Palabıyık'tır. 3 çocuk babasıdır.

Ali Palabıyık olayı nedir, neden gündem oldu?

Ali Palabıyık, Ankaragücü’nün tutuklanan eski başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. 
Eski hakem Ali Palabıyık, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) hakem atamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Palabıyık, federasyon başkanının atamalara müdahil olduğunu belirterek, "TFF'de son karar her zaman başkan tarafından veriliyor" dedi. MHK'nın atamaları TFF'ye götürdüğünü ifade eden Palabıyık, daha önceki başkanların bu kadar etkili olmadığını dile getirdi. Mehmet Büyükekşi'nin atamalarda son söz sahibi olduğunu vurgulayan Palabıyık, "Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi maça atar" dedi. Palabıyık'ın bu çıkışı, Türk futbolunda hakem atama süreçlerine dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemlik kariyerini sonlandıran Ali Palabıyık'ın yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Palabıyık, federasyon başkanının hakem atamalarına müdahil olduğunu iddia etmişti. Ancak TFF Başkanı, bu iddiaları reddederek, Palabıyık'a maddi-manevi tazminat davası açacaklarını belirtti. Mehmet Büyükekşi, hukukçularının gerekli çalışmayı yaptığını ve iddiaların tamamının yalan olduğunu savundu. Başkan, hakem müessesesini rencide eden bu açıklamalara karşı en ağır dava sürecinin başlatılacağını vurguladı. Hakem camiasının genel olarak bu açıklamalardan rahatsız olduğu ifade edildi.