Şehirlerde iz bırakan bürokratların tamamının ortak özelliği “halkın diliyle” konuşuyor olmalarıdır. Bu cümleyi “mütevazılık, cömertlik, merhamet ve adalet” kavramlarıyla daha da açabiliriz. Devletin atadığı bürokratların gittikleri yerleri cennete çevirmeleri de mümkün, cehennemi oralarda yaşamaları ve yaşatmaları da mümkün.

 

“Güçleştirmeyin kolaylaştırın” diyen aziz Peygamber’in bu sözünü içselleştiren nice bürokratın, halka dikensiz gül bahçeleri içinde hizmet verdiklerine şahit olduk. Daha geçen hafta Diyarbakır’a tayini çıkan Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali için benzer duyguları ifade ettim bu köşede. Gönülleri fethederek çıkılan bir yolculukta başarısız olmak gibi bir durum yoktur; Murat Küçükali de tıpkı kendinden önce iz bırakıp bu topraklardan ayrılan nice bürokratlar gibi görevini layıkıyla yaparak şimdi vatan toprağının bir başka adresinde devleti temsil edecek. Öncesinde olduğu gibi, devlete hizmetin milletin gönlüne girmekten ibaret olduğunu bilerek.

 

Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan da bu kervanın has yolcularından. Kendisiyle ilgili çokça güzel şeyler duyduk. Erdoğan, Edirne ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinden sonra şimdi de Tokat’ta görev yapıyor. Yaklaşık 7 aydır Tokat’ta mesai yapan Armağan Adnan Erdoğan ile birkaç kez bir araya geldik. Karşısındakilere verdiği “tartışmasız güven” her türlü övgüye değer. Devlet ciddiyetinin yaptığı görevle harmanlanması ve işinin merkezine “adalet” mekanizmasını koyması ayrı bir güzellik.

 

Hem öyle bir adalet ki bu, Bolu’da görev yaparken maske takmadıkları için 2 trafik polisine ceza verecek kadar belleklere işleyen bir anlayış. Yurttaşlara ceza yazılırken, cezayı yazanların da aynı sorumlulukla hareket etmeleri gerektiğini anlatan güzel ve anlamlı bir örnek. Gerek Edirne’de gerekse de Bolu’da ardından güzel anılar bırakarak Tokat’a gelen Armağan Adnan Erdoğan’ın insana verdiği değerin devlet eliyle geldiği zirveyi anlatıyor herkes. Anlayacağınız görev yaptığı her yerde “iz bırakmış” Erdoğan Müdür… Bıraktığı izlerin ortak yönü de “merhamet, adalet ve çalışkanlık” olarak ifade ediliyor.

 

Bolu’dan Tokat’a gelirken ardından bir gazete (Vizyon Bolu) “Bolu sana minnettar, hoşça kal Armağan Müdür” başlığını atarak şunları yazmıştı: “İlimizde görev yaptığı 4 yıllık süre içerisinde devlet adamlığı ve adaletiyle dikkat çeken Armağan, Boluluların sevgi ve saygısını da kazanmayı başarmıştı. 15 Temmuz sonrası Bolu Emniyet Müdürlüğü’nde kısa zamanda huzuru yakalamayı başaran ve Bolu’da Emniyet Müdürlüğü teşkilatının toparlanmasında büyük katkısı olan Armağan Adnan Erdoğan, başarıyla geçen 4 yılın ardından Tokat İl Emniyet Müdürü olarak atandı.”

 

Anlayacağınız, Armağan Adnan Erdoğan’ın perspektifi Anadolu’nun ihtiyacı olan bakış açısıdır. Dolayısıyla bugün Tokat’ın sahip olduğu Emniyet Müdürü; ardında bıraktığı derin izlerin, ayakta alkışlanan hizmetlerin ve vatandaşla devletin buluşmasındaki gönül zenginliğinin yegâne sahibidir.

 

Adı Armağan Adnan Erdoğan, işi gönül adamlığıdır.