MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın kardeşi Bahar Candan, Silivri'de kaldığı cezaevinde kendini yaralayarak hastaneye kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde anoreksiya nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan'ın ardından kardeşi Bahar Candan’ın cezaevinde kendisine zarar verdiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Nihal Candan, kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla 6 ay önce tutuklanmış, anoreksiya teşhisiyle 37 kiloya düşmesi üzerine tahliye edilmişti. Kardeşi Bahar Candan ise, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarından Silivri Cezaevi'nde bulunuyor.

Candan kardeşler, 14 Kasım 2023'te gözaltına alınmış ve 16 Kasım'da tutuklanmıştı. İddialara göre, şebeke ile birlikte hareket eden kardeşler, kamu kurumlarından aldıkları araçları yüzde 25 indirimle satma vaadiyle mağdurları 41 milyon 526 bin lira dolandırdı. Bahar Candan’ın, 'suç örgütüne üye olma' ve 'örgüt faaliyeti kapsamında dolandırıcılık' suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Nihal Candan için ise aynı suçlamalarla 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Nihal Candan’ın tahliyesi sonrası, programlara katılması ve sosyal medyada aktif olması eleştirilere neden olmuştu. Bu gelişmelerin ardından Bahar Candan’ın cezaevinde kendini yaralaması ise büyük yankı uyandırdı. Candan, acil olarak Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Sağlık durumuna ilişkin henüz resmi bir bilgi verilmedi.

Bu olay, Candan kardeşlerin içinde bulunduğu durumu ve yaşadıkları psikolojik baskıyı bir kez daha gündeme getirdi. Kamuoyu, Bahar Candan’ın sağlık durumu hakkında gelecek resmi açıklamayı beklerken, sosyal medya fenomenlerinin yaşadıkları zorluklar ve cezaevi şartları tartışılmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi