BAŞ'tan TABAN'a dek, bu kadim şehrin her etkinliğini, meselesini İDEAL, İLKE, ÜLKÜ gibi mükemmelliğe vardıracak hal ve tavırlarla gerçekleştirmeyi, ÜTOPYA olmaktan çıkarabilmek gerek!

BAŞAT KONULAR - SORUNLAR!
* Şehre dair konuların takibi, etkinliklerin analizi vb. hususların içinde olduğunca iyi de güzeli de, kötüyü de çirkini de görebilmek mümkün oluyor.
* % 100 memnuniyet doğuracak yahut mükemmel denilecek etkinlikler çıkarmak için idealin, ilkenin, ülkünün peşinden koşmak gerek elbet...
* Amma velakin her durumda İDEAL mümkün olmuyor.
* Nerede fazla, nerede eksik, kime göre öyle, kime göre böyle? derken, bir bakıyorsun ki, işin ucu taaaa BAŞ denen baştakilere kadar varıyor.
* Şehrin BAŞ konumunda olan büyük büyük makamlarda bulunan isimlerin hal ve tavırları, ciddiyet ve samimiyetleri, liyakat ve yeterlilikleri gibi ŞAHSİ hasletlerinin TESİRİ ÖNE ÇIKIYOR.
* Yani, SORUN BAŞ'takilerde olabiliyor.
* Şehir için başat konularda sorun BAŞ'takilerde olunca, haliyle ÇÖZÜM de başlı başına tabandakilerin gayretine, gücüne, BAŞ'takini çözüme ikna etmeye, olmuyorsa, değiştirmeye kadar götürüyor.
* Ve haliyle BAŞ'takiler, kendilerindeki sorunu görmektense, sorun görenleri kendince SORUN ÇIKARICI olarak gördüğünde, ortaya tatsız tuzsuz, kısır çekişmelerin, acı, üzücü, yıkıcı, kırıcı sonuçların çıktığı bir ortam oluşuyor!
* Yani, BAŞ'tan TABAN'a dek, bu kadim şehrin her etkinliğini, meselesini İDEAL, İLKE, ÜLKÜ gibi mükemmelliğe vardıracak hal ve tavırlarla gerçekleştirmeyi, ÜTOPYA olmaktan çıkarabilmek gerek!
* Bunu yapabilir miyiz? Olur mu? İşte bu soruların cevaplarını aklı başında düşünüp, yanıtlarını bulursak bu kadim şehir çok çok daha BAŞ sıralara doğru çıkar!