09 Ocak 2024'te kafasını pres makinesine kaptıran ve yaklaşık 16 dakika makinede kimse görmediği için sıkışıp kalan, sonrasında kalbi durduğu için 25 dakika hastane acilinde kalp masajı ile tekrar kalbi çalıştırılan Çırak Arda Tonbul yoğun bakımda verdiği hayat mücedelesini kaybetti.

MEB'e bağlı Mesleki Eğitim Merkezi'nde (MESEM) eğitim gören Arda, haftanın 1 günü okulda  diğer 4 gününde ise metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren; Karaağaç Mahallesi İstanbul Caddesi'ndeki bir işletmede çalışıyordu. Arda'nın acı haberi Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon üyelerinin sorunlarını konuşmak için bir araya geldikleri sohbet odasında paylaşıldı. Federasyon üyeleri hastanede Arda'dan gelecek güzel bir haber beklerken beyin ölümünün gerçekleştiği haberi ile yıkıldı. 

Dün Federasyon Başkanı Murat Bal ve üyeler acılı Tonbul ailesini ziyaret etmiş Arda'ya şifa duaları göndermişti. Başkan Bal ziyaret sonrasında hastanenin önünde yaptığı açıklamada, "Arda Tonbul'un ailesini bütün mağdur kardeşlerimiz adına ziyaret ederek her koşulda yanlarında olduğumuzu ve bu işin de peşini bırakmayacağımızı ilettik. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Yeter artık bize fiilen çalışmadılar, hizmet akitleri yoktu diyen ve hakkımızı vermeyen herkesi de Arda'nın yoğun bakım odası önüne bekliyoruz!" demişti.

Maalesef o odadan tüm staj ve çıraklık mağdurlarını  yıkan o haber geldi.