Salih Ertaçoğlu yazıyor...

BEKLENENLERİ YAŞIYORUZ

 

Salih Ertaçoğlu

 

Dünyada ve ülkemizde birçoğu beklenen olaylar yaşanıyor.

İsrail – Filistin – Hamas; Orta Doğu’da binlerce canın acımasızca yok olmasına seyirci kalıyoruz.

İsrail acımasız İsrail, Filistinle ilgili, olumlu tek bir adım atmamışken, gereği de yokken İsrail’e yaklaşmanın sonuçlarını da birlikte yaşıyoruz.

Neden, gereksiz yaklaşan biz konumundayız ve daima da zararını çekiyoruz. ABD ortalığı düzeltecek yerde uçak gemilerini savaş uçaklarını bölgeye gönderip İsrail’e destek çıkıyor.

Diğer bir konumuz siyasetle ilgili, seçimler bitti, millet tercihini yaptı. Sıra geldi yerel seçimlere.

Ana muhalefet partisi CHP il kongrelerini yapıyor. Kasım’ın başında kurultay yapılacak.

İstanbul CHP İl kongresinde, genel merkezcilerin İl Başkanı adayı kürsüye çıkıyor, işini, gücünü bırakmış, Sayın Ekrem İMAMOĞLU’na olmadık iftiralar, yakıştırmalar yapacak konuma düşüyor. Genel Merkez desteğini alan bu İl Başkan adayının amacı, İstanbul Belediyesi’ni tekrar iktidar partisine teslim amaçlıdır.

İstanbul CHP adayı Ekrem İMAMOĞLU ise, İl Kongresinde konuşan aday, partinin ve Belediye Başkan adayının içine nifaktan daha ağır darbe vurmuştur. Çok da ayıp etmiştir. Sorarlar adama, sen kime hizmet ediyorsun? İyi Parti’nin yerel yönetimlerdeki desteği ile kazanılan Belediyeleri inkâr çok yanlıştır.

Emekliler bir defa daha hüsrana uğratıldı. Çalışanı ile emeklisine bu boyutlarda ayırıma sokan bir devlet anlayışı olamaz. Çalışan daha fazlasını hak ediyor ama bakın çalışana seyyanen 8 bin TL aylık zammı 6 ayda 48 bin TL eder. Peki emekliye verilen nedir? 5.000 TL bir defa ikramiye. 43 bin TL’nin hesabını kim verecek? Bu ayrım ülke tarihinde ilk defa yaşatılmıştır.

Gerçi emekli de bunları hak ediyor olmalı.

Sevgi ve saygılarımla…