Asrın felaketini yaşayan ülkemiz, toplumsal dayanışmanın en net örneğini göstererek yaralarını sarıyor. Depremin ilk anından itibaren seferber olan Türkiye, birlik ve beraberlik anlayışıyla hareket ederek deprem bölgesinde seferber oldu.

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden Valiler ve Belediye Başkanları da sürece dahil edildi. Aralarında Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da olduğu ekipler, depremi yaşayan il ve ilçelerde görev aldılar. Vali Numan Hatipoğlu’nun bölgedeki çalışmalarını kaleme alan Cemal İncesoyluer şunları yazdı:

“Daha önce, Adıyaman Gölbaşı kaymakamı olarak görev yapmıştı. Asrın felaketiyle birlikte, Gölbaşına koordinatör vali olarak atandı. Hem bölgeyi hem de bölge insanını iyi tanıyordu. Sessiz sedasız bir destan yazdı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu hakkında CHP'li belediye başkanı öyle güzel şeyler söyledi ki, öyle övgüyle söz etti ki, valimizle bir kez daha gurur duydum. Vali Hatipoğlu bu felakette yaraları sarma konusunda gösterdiği gayret ve yüksek idarecilik çizgisiyle, derin acılar yaşayan bölge insanımıza ilaç gibi olmuştur. Vali Numan Hatipoğlu, bölgede bir ‘sakin güç’ profili çizmiş, Tokat’tan Gölbaşı’na bir gönül köprüsü kurmuştur. İşte idareci ve devlet adamlığı, devletin merhamet ve şefkat yüzünü gösteren bürokrat, böylesine zor zamanlarda daha iyi anlaşılır. İşini yapar gibi görünmek değil, işini yapıp görünmemektir, işin sırrı. Şovsuz, riyasız işini en güzel bir şekilde yaparken, tevazu libasını da samimi olarak üzerinde taşıyan bir isim olup gönüllerde taht kurmuştur, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu...”

Cemal ağabeyin de yazısında vurguladığı CHP'li Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım’ın Adıyaman’da görevlendirilen Numan Hatipoğlu hakkında sarf ettiği sözler, gerçekten çok dikkat çekiciydi…

Başkan İskender Yıldırım Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun ilçede koordinasyonu sağladığını hatırlatarak, “Valimiz, önceki dönemde Kaymakam olduğu için bölgemize hakim. İlk geldiği gün kendisini burada karşıladık. Birlikte koordinasyon merkezinde bir hafta boyunca çalıştık. Bütün lojistikler, çadır dağıtımı belediye eliyle yapıldı. Valimizin koordinesinde hangi merkezlerde neler yapılabilir bunların istişaresini yaptık.” dedi.

Bu sözlerin CHP’li bir belediye başkanının ağzından çıkması çok önemliydi…

Deprem sonrasında siyasi kutuplaşmaya neden olabilecek bir takım açıklamalar ve provokasyonlar olduysa da Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım gibi sağduyulu idarecilerin tutum ve davranışları ortaya güzel gelişmeleri çıkardı. Başkan Yıldırım o açıklamalarında ayrıca, “Buradan Tokat İl Özel İdaremize, Tokat Belediyemize, belediye başkanlarımıza, Altınordu Belediyesine, Adana Büyükşehir Belediyesine, Mersin Büyükşehir Belediyemize, Yenişehir Belediyemize hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görmeyi arzuladığımız siyasi atmosfer işte buydu…

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yeni kurulacak olan şehir merkezi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bir koordinasyon toplantısı düzenlemesi ve gerçekleştirilen toplantıya CHP’li Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım’ın da davet edilerek görüşlerinin alınması zaten olağan ve güzel bir adımdı.

Atılan bu adıma Başkan İskender Yıldırım’ın da aynı olağan ve güzel bir yaklaşımla yanıt vermesi ortaya harikulade bir tablo çıkardı.

Ülkemizin arzu ettiği demokratik olgunluğa bu vesile ile katkı sunan Başkan Yıldırım’ı tebrik ediyor, aynı hassasiyeti bütün siyasi parti yöneticilerinin, en başta da CHP’lilerin göstereceği günlerin yakın olmasını ümit ediyorum.