Bir yıl önce (9 Mart 2021 tarihinde) yayımladığım köşe yazımda AK Parti İl Başkanlığı’na atanan Cüneyt Aldemir’i kaleme almıştım. Yazımda Cüneyt Bey’in AK Parti kurulduğundan bu tarafa partisini terk etmediğine vurgu yaparak vefalı bir partili olduğunu ifade etmiş ve şöyle yazmıştım:

 

“Şahsında taşıdığı ‘samimiyet, sadakat, tevazu, empati ve vefa’nın izdüşümüyle İl Başkanı olarak atanan Cüneyt Aldemir’in, partisini kısa sürede ‘kurucu değerlerine’ Tokat’ta kavuşturacağını düşünüyorum. (…) Kendisine de söylediğim gibi ‘ateşten gömleği üzerine korkusuzca giydi’ ve artık sahada. Aldemir’in başarısını kişisel ve politik bir başarı olarak görmemek, hepimiz için genel bir kıstas olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü iktidarda olan parti AK Parti’dir ve AK Parti’nin Tokat’taki başarılı hizmetlere imza atan kadroları da hepimize hizmet ediyorlar demektir.”

 

Bakış açımız “memleket, millet ve ülkemizin çıkarları” olduğu sürece politikadaki arkadaşlarımızı da öyle değerlendirmemiz gerekir. Dolayısıyla tam 1 yıl önce vurguladığımız gibi bugün de Aldemir’in başarısını kişisel ve politik bir başarı olarak görmüyor, hepimiz için genel bir kıstas olarak değerlendiriyoruz.

 

Peki, Cüneyt Aldemir bu 1 yıllık süreçte neler yapabildi?.. İzlediğim(iz), gördüğüm(üz) kadarıyla hep sahadaydı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli partisi için ‘sorun’ olarak gördüğü “metal yorgunluğunun” Tokat’ta giderilmesi adına çok çabaladı, çabalıyor da. Aldemir köy, belde, ilçe ziyaretleri ile vatandaşlarla sürekli buluştu. Partisinin sahadaki en etkin figürü olarak belleklere kazındı.

 

Türkiye’nin yaşadığı küresel ekonomik krizin içerisinde iktidar partisinin il başkanı olarak ağır bir sorumluluğun altında çalışıyor Cüneyt Aldemir. Vatandaşın haklı olarak yeri geldiğinde “hesap sorduğu” bu şehirdeki ilk kişi kendisi. Aldemir’in Tokat’ın sorunlarının çözümü noktasında belediye, valilik ve tüm bürokrasiyle olan sıcak ve yapıcı iletişimini de unutmamak gerekir. Gördüğüm kadarıyla yaşanan bu uyum, var olan sorunların çözümüne katkı sunduğu gibi AK Parti’nin Tokat teşkilatlarına da moral veriyor.

 

Bir yıl önce “Cüneyt Aldemir ne yapacak?” diye sormuş, neler yapabileceğini tahmin etmiştim. Görüyoruz ki tahminlerimiz de yanılmamışız. Aldemir’in sakin, yapıcı ve uzlaşmacı kişiliği, yaptığı işe de yansıyınca ortaya güzel şeyler çıktı. Bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki hak ve adaletten ayrılmayan, beşeri münasebetleri sıcak olan ve toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede hizmet eden Cüneyt Aldemir’in başarısı Tokat için önemli kazanımları da beraberinde getiriyor.

 

Dolayısıyla Tokat’ın “partiler üstü” bakış açısıyla aldığı her hizmet, insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırdığı sürece alkışlanmaya değer…