“Tokat’a değer katanlar” seri yazımızda her hafta bir “kıymetlimizi” sizlere tanıtıyoruz. Şehrimize değer katan, çalışan, çabalayan, koşturan, Vali Dr. Ozan Balcı’nın enerjisine ortak olan ve Vali Bey’in “2023 Tokat Projeleri”ne katkı sunan her bürokratımızı elimden geldiğince anlatmaya gayret ediyorum. Tokat’ın 2023 hedeflerine her gün biraz daha yaklaştığını gördükçe, şehrimiz adına daha çok umut besliyor ve mücadelemizde daha fazla çaba sarf ediyoruz…

 

Tokat’ın işleyen bürokrasi çarkı hızla çalışmaya devam ederken, hemen her gün yeni bir hamleye ve atılan yepyeni adımlara tanık oluyoruz. Tarımdan sanayiye, değerli taşlardan tekstile, kesme çiçekçilikten ceviz fidanı dikimine, seracılıktan meyveciliğe, sebze üretiminden koyunculuğa, kısaca hayatın her alanındaki üretkenliğe yenilerinin eklendiğini görüyoruz bu şehirde.

 

Tokat için değer taşıyan ne varsa peşinden gitmeyi alışkanlık haline getirdik. Son dönemde yaşanan büyük değişim kentin aynadaki suretini tüm ülkeye yansıtıyor. Başarılı çalışmalar ve üretkenlikle adından söz ettiren Tokat’ın geleceğe emin adımlarla olan yürüyüşü, bütün toplum kesimlerinin de takdirini topluyor; birliğe, beraberliğe ve kardeşliğimize büyük katkı sağlıyor.

 

Tüm bunlar yaşanırken, Müftülük makamına Abdullah Pamuklu’nun gelmesiyle kentin işleyen bürokrasi çarkına Tokat Müftülüğü’nün de eklemlenmesi dikkatleri çekiyor. Müftü Abdullah Pamuklu’nun kuruma getirdiği hareketlilik, şehir bürokrasine kısa sürede uyum sağladı. Edindiğim izlenimlere göre Müftü Bey’in başarılı performansı, beklenenin üzerinde…

 

Aslen Erbaalı olan Abdullah Pamuklu Hoca, Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevindeyken, Mayıs 2020’de Tokat’a müftü olarak atandı. Müftü Bey’in biyografisine baktığımızda, ilköğrenimini İstanbul Fatih Yedikule İlkokulu’nda tamamladığını, ilkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan Kuran-ı kerim, tecvid, tashih-i huruf ile arapça, sarf ve nahiv dersleri aldığını görüyoruz.

 

Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun başarılı eğitim hayatı sırasıyla Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi, Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesi, Mısır El-Ezher Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleşti. Bursa’nın Orhaneli ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayan Pamuklu, 2003 yılına kadar İstanbul Fatih ve Ümraniye İlçelerinde İmam Hatiplik, 2003 yılında Ağrı Diyadin İlçe Müftüsü, 2005-2012 yılları arasında Ordu Kumru İlçe Müftüsü, 2012-2020 yılları arasında da Çorum İl Müftü yardımcılığı görevlerini yaptı.

 

Başarılı bir eğitim hayatından ve babasından aldığı birbirinden kıymetli derslerden sonra görev yaptığı her yerde kalıcı izler bıraktığını öğrendiğimiz Müftü Abdullah Pamuklu’nun Tokat’ta göreve başlar başlamaz kurumuna getirdiği hareketlilik de bambaşka bir değer kattı şehrimize. Müftülük personellerine “işaret dili” eğitiminden tutun da “Huzur Dersleri” projesi kapsamında kadınlara yönelik çalışmalar gönüllere dokunuyor.

 

Afrika’da yaşayan ve temiz su bulamayan aileler için kermesler düzenleyen, ihtiyaç sahibi aileler için “Hayır Çarşısı” projesini başlatan, “Kardeşimin Yanındayım” sloganı ile İdlib’deki ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyası oluşturan ve daha yüzlerce sosyal-dini-toplumsal çalışmayı gerçekleştiren Tokat Müftülüğü, Abdullah Pamuklu Hoca’nın koordinesinde önemli işler yapıyor. Bu önemli işlere imza atan Tokat Müftülüğü çalışanlarını, başta Müftümüz olmak üzere yürekten kutluyoruz.

 

Tokat Müftülüğü’nde yaşanan değişime şahitlik ederken, Abdullah Pamuklu Hoca’nın, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de elimizden gelen her türlü imkânı kullanarak iyilik yolunda olmaya, gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” sözünün altına da imzamızı atıyoruz…