1949 yılında Yugoslavya'da doğan Cahit Kukul, müziğe olan ilgisini Manastır'da gitar çalarak geliştirdi. Ailesiyle birlikte 1956'da İstanbul'un Rami semtine yerleştiğinde, gitar dersleri almaya devam etti ve Metin Alkanlı'dan profesyonel eğitim aldı.

1964 yılında, Batılı gençlik ve müzik filmlerinden ilham aldı, mahalle arkadaşlarıyla bir araya gelerek Siyah Gölgeler grubunu kurdu. Cahit Kukul kısa sürede dikkat çekmeyi başardı. Grup, Beatles, Rolling Stones, Animals gibi dönemin popüler gruplarının eserlerini çalarak müzik sahnesine hızlı bir giriş yaptı. Aynı zamanda Türk halk müziği türkülerini de repertuarlarına ekleyerek geniş bir dinleyici kitlesi elde etti.

Siyah Gölgeler, Erkin Koray'ın alt grubu olarak İzmir'e konser vermeye gittiğinde, Kukul ve Aydın Şencan, Yeraltı Dörtlüsü adlı yeni bir projede yer aldı. Kukul, daha sonra Pasifik Yedilisi'ne katıldı ve müziğe olan katkılarıyla dikkat çekti.

1978'de Sedat Avcı, Aydın Şencan ve Şükrü Yüksel ile Hardal grubunu kuran Cahit Kukul, 1980'lerin arabesk döneminde bile Türkçe soft progressive rock albümleriyle başarı elde etti. "Nasıl? Ne Zaman?" (1981) ve "Nereden Nereye" (1983) gibi albümlerle Türk müziğine yeni bir soluk getirdi.

Doksanlı yılların ikinci yarısında Hardal'ı sürdürmek için yeni bir kadro kuran Kukul, ancak eski üyelerden Şükrü Yüksel'in itirazı nedeniyle grup ismini değiştirmek zorunda kaldı. 1996 yılında, Adem Altındilek, Kenan Misket, Rüçhan Baytar ve Tayla Koray ile bir araya gelerek Meteor adlı yeni grubu kurdu.

Meteor, klasik rock tarzında cesur bir müzik yapısıyla dikkat çekti ve 1998'de "Ne Kadar Zaman Geçti" albümünü yayınladı. 2021'de Alper Gadiş ile "Marduk Geliyor" teklisini paylaşan Cahit Kukul, geçirdiği rahatsızlık sonrasında 75 yaşında hayatını kaybetti.

Cahit Kukul, Türk müziğindeki uzun, başarılı ve etkileyici kariyeri ile anılmaya devam edecek. 

Cahit Kukul dostları ile...