Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle önceden yapılan promosyon sözleşmelerinin iptal edilerek değişen şartlara uyum sağlayacak şekilde yenilenmesinin gerektiğini vurgulayan Başkan Ceylan, “Yetkili sendika olarak yaklaşık bir aydır yürüttüğümüz temaslar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tüm illerden promosyon verilerini toplamış ve sürece dahil olmuştur.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve banka yetkilileri ile uzun süredir yaptığımız görüşmelere göre, diğer illerde yapılan sözleşme fesihleri de dikkate alınarak, eğitim çalışanlarımızın yüksek menfaatleri adına; Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 25.04.2022 tarihinde yapılan maaş promosyon sözleşmesinin fesh edilmesi, yeniden ihaleye çıkılması talebimizi yaptık” dedi.

Ceylan’ın sunduğu dilekçede şu ifadeler yer aldı;

“2007/21 sayılı başbakanlık genelgesi kapsamında kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri maliye bakanlığı muhasebat genel Müdürlüğü'nün 6 sıra No'lu genel tebliği'nde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenmektedir. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapılmakta bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra kamu çalışanlarına promosyon adı altında ödeme yapılmaktadır.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez ilçe bünyesinde 4076 eğitim çalışanını kapsayan ve yıllık 480 Milyon TL nakit akışının banka aracılığıyla yapılacağı kabulü ile banka promosyonu ihalesini yapmış, ihaleyi kişi başı 11.900 TL ile en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası almıştır. 2022 Haziran- 2025 Haziran yıllarını kapsayan promosyon sözleşmesi çalışanlar adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 25.04.2022 tarihinde imza altına alınmıştır.

Ancak sözleşme tarihinden bugüne enflasyon rakamlarında ve ekonomik verilerde ciddi artışlar olmuştur. Ocak Temmuz maaş artışları ve doğal olarak Kurumumuz adına bankaya yapılan nakit girişlerinde ki artışlar yıllık bazda %80 i bulmuştur. Cumhurbaşkanlığı tarafından 24.02.2022 tarih ve 31760 sayılı resmi gazetede yayınlanan kanun hükmünde kararname ile bu tür konular için önemli bir adım atılarak taraflar rahatlatılmıştır.

Yetkili sendika olarak yaklaşık bir aydır yürüttüğümüz temaslar sonucunda beklentimizi doğrulayacak gelişmeler olmuştur. Diğer illerde yapılan sözleşme fesihleri de göz önünde bulundurularak, eğitim çalışanlarımızın yüksek menfaatlerini gözeterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında yapılan maaş promosyon anlaşmasının feshedilmesi, yeniden ihaleye çıkılması için gereğini arz ederiz.”