Kendini yere atıp yuvarlanan Ak Partili İbrahim Efe partisinden neden istifa etti? Kendini yere atıp yuvarlanan Ak Partili İbrahim Efe partisinden neden istifa etti?

Meclis'ten geçen kararla, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına ek zam yapıldı. Memur emeklilerine uygulanan zam oranı ile aradaki farkı kapatmak amacıyla, SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 42.57 olan ek zam oranı yüzde 49.25'e çıkarıldı. Yapılan bu düzenleme ile milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşı, 7.500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi.

Emekliler arasında, bu zam oranının yeterli olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmakla birlikte, kulislerde seyyanen artış miktarları konuşulmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler" şeklinde ifadeler kullandı.

Bu düzenleme ile birlikte emeklilere ek zam yanı sıra seyyanen zam beklentisi de ortaya çıktı. Seyyanen artış miktarlarıyla ilgili resmi bir açıklama olmamakla birlikte, kulislerde konuşulanlara göre 4 bin TL gibi bir miktarın emeklilere ek olarak ödenebileceği öne sürülüyor.

Yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farkların ödeneceği belirtiliyor. Emeklilere yapılan bu düzenlemeyle birlikte, maaşlardaki artışın emeklilerin yaşam standartlarına biraz daha olumlu bir etki yapması bekleniyor.