Son dakika gelişmelerine göre, Türkiye'de milyonlarca memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklisini ilgilendiren yeni maaş zammı oranları belli oldu. Memurlara yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,55 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu gelişme, en düşük emekli maaşını bekleyenlerin merakla beklediği bir konu haline geldi. Peki, Emekli Zammı Belli Oldu mu? Emekli Maaşı 2024 belli oldu mu? İşte detaylar...

Emekli Zammı Belli Oldu mu?

Son dakika gelişmesine göre, memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranları netleşti. Milyonlarca memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklisini ilgilendiren maaş zamları belirlendi. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 37,55 oranında zam yapılacak.

SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 37,55 zam oranının ardından en düşük emekli maaşının ne olacağı merak konusu oldu. Şu an en düşük emekli maaşı 7500 lira iken, yapılan zam oranında bir artış bekleniyor. Meclis'ten çıkacak kararın ardından en düşük emekli maaşı netleşecek.

Emekli Maaşı 2024 belli oldu mu?

7500 lira alan en düşük maaşlı emekliler, yapılan zamla birlikte ne kadar alacaklarını öğrenmek için Meclis'in kararını bekliyor. Mevcut durumda 10 bin 316 lira alması gerektiğini düşünen en düşük emekli maaşı alan kişiler, Meclis'in açıklayacağı yeni kararla birlikte net maaşlarını öğrenecekler.

Meclis'te yapılan çalışmalar sonucunda, yeni en düşük emekli maaşı rakamının kısa sürede açıklanması bekleniyor. Bu gelişmelerle birlikte milyonlarca kişi, emekli maaşlarındaki güncellemeleri takip etmeye devam ediyor.