Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamı olan yüzde 64,77, memur ve memur emeklileri için yüzde 49,25'lik maaş artışına yol açtı. Ancak, işçi ve Bağkur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 37,57'de kaldı. Bu durum kamuoyunda beklentilere neden oldu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda başlayan çalışmalar sonuçlandırmaya doğru ilerliyor.

Çalışma, mevcut en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olduğu şu anda uygulanan senaryolara odaklanıyor. Yapılacak düzenleme, yarınki Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kabinede değerlendirilen düzenleme, ardından kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Emeklileri enflasyona ezdirmeme prensibimizden uzaklaşmış değiliz ve tüm gayreti sarf ediyoruz." dedi. Yılmaz, düzenlemede yılbaşı ve temmuz ayını birlikte değerlendireceklerini vurgulayarak, emeklilerin hak ettikleri maaş artışını sağlama konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti

Memur ve memur emeklileri, sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Bu nedenle, iki grup arasındaki zam farkının giderilmesi için yapılan düzenleme, emekliler arasındaki adaletsizlik konusunda önemli bir adım olarak görülüyor.