Haber: Seda Batur
Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, sosyal medyadan yaptığı çağrıda; "Erbaa Tokat`an ayrılsın, Amasya`ya bağlansın, yada 82 plaka ile İl olması için referanduma gidelim" dedi.
Paylaşımında uzun suredir sosyal medyadan uzak durmaya çalıştığını, algı ile rezil ve vezir olan insanları gördükçe üzüldüğünü vurgulayan Coşkun, "Duyarlılığınız varsa ve yaşadığınız şehre bir şeyler katmak istiyorsanız her şeye rağmen çaba sarf etmek gerekiyor. Tokat'ın en büyük, en canlı ve üretici şehri olan Erbaa için artık bir dönüşüm olması gerektiğine inanıyorum. Sizce de Erbaa'nın artık İL statüsüne kavuşması gerekmiymu? Tokat siyaseti ve bürokrasisinin yıllarca ikinci plana attığı Erbaa'nın Tokat'tan ayrılma zamanı gelmedi mi sizce de? Hiç bir şey olmasa Amasya'ya bağlanalım diye düşünmeye başladım artık. Siz ne dersiniz bu konuda? Tokat mı, Amasya mı yoksa 82 plaka mı? Hangisi gerçekçi? Bir referandum olsa ne derdiniz?" diye sordu.
Paylaşımın altına onlarca yorum geldi. Bazı yorumlarda Tokat Merkez ile Erbaa arasındaki mesafenin uzun olması konusunda Başkan Coşkun'a destek verildi. Bazı yorumlarda ise diğer illere yakın olan her ilçenin o ile bağlanması gerektiği -Reşadiye de Ordu'ya bağlansın vb.- ve bu mantığın yanlış olduğu dillendirildi.
Erbaa TSO Başkanı Coşkun, gelen yorumlar üzerine bir paylaşım daha yaparak; "Paylaşımım il bürokrasisinin bizi yavaşlattığı, bazen de engellediği için bir sitemdi. Konuşmak, tartışmak sınırlarını belirlemek kaydıyla iyidir"





