MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay yayımladığı açıklamada, başta Bağ-Kur 7200 prim günü indirimi olmak üzere, borçların ihya yapılandırması, tescil sorununun çözümü, çıraklık ve staj mağdurları için yapılması istenen talepler ile taşerondaki işçilerin kadro beklentilerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

“1999 öncesi Bağ-Kur girişi olanların SSK şartlarında emekliliklerinin sağlanması da beklenen bir hak ediştir” diyen Genel Başkan Alpay, “Parlamento, milletin bekleyen sorunlarını çözmeden seçim tatiline girmemelidir. Esnaf, çiftçi tüm Bağ-Kur’lular TBMM’den gelecek müjdeli haberleri bekliyor. Bu sorunlar çözüme kavuşmadan gidilecek seçim, milletin kendi mutsuzluğunu oylayacağı bir seçim olacaktır. Herkes buna göre hareket etsin” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay açıklamalarında ayrıca, ücretli öğretmenlerin sorunlarına da dikkat çekerek, “Ücretli öğretmenlik ücretli kölelik haline gelmiştir. Bu ülkenin lügatinden ücretli öğretmenlik kavramı bir an evvel kalkmalıdır. Atama bekleyen öğretmenlerin atamaları KPSS sonuçlarına göre ve söz verildiği gibi mülakatsız yapılmalıdır.” dedi.