Ovacık ilçesinin Çemberlitaş Köyü'nde doğan ve yoksul bir aileden gelen Fatih Mehmet Maçoğlu, başarı dolu bir kariyere sahip. 1968 yılında dünyaya gelen Maçoğlu, Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda başladığı ilk öğrenimini tamamladı. Ardından Bingöl Sağlık Lisesi'ni kazanan Maçoğlu, sağlık memuru olarak Bozkır Hisarlık kasabasında göreve başladı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı'na tayin olan Maçoğlu, burada gösterdiği başarıyla Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda görev almaya hak kazandı. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası'nın aktif üyesi olarak 1996 yılında işyeri temsilciliğine seçilen Maçoğlu, 2017 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde görev yaptı.

Maçoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) adayı olarak Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Ovacık Belediye Başkanlığı için aday oldu ve seçimi kazanarak beş yıl boyunca Ovacık ilçesinde görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Maçoğlu, halkının sevgisini ve güvenini kazanarak Ovacık'ta önemli hizmetlere imza attı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adayı olarak TKP listesinden Tunceli Belediye Başkanlığı için yarışan Maçoğlu, seçim zaferiyle bu göreve getirildi. Maçoğlu, Tunceli'de sosyalist değerleri benimseyen ve halkının taleplerine duyarlı bir yönetici olarak, şehirdeki projeleri hayata geçirdi.

Fatih Maçoğlu neden gündemde?

Tunceli Belediye Başkanı ve Türkiye Komünist Partili (TKP) üyesi Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy adaylığı, CHP içinde şaşkınlık yaratırken, Halk TV'de katıldığı programda muhalif gazeteciler tarafından sorguya çekildi.

Maçoğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programına konuk oldu ve programda beklenmedik bir şekilde eleştirilere maruz kaldı. Gazeteciler, Maçoğlu'na Kadıköy adaylığının gerekçesini sorgulayarak şu soruları yöneltti:

"Birdenbire Kadıköy adaylığınızı açıkladınız. Akıllara şu soru geldi: Ne alakası var!"

"Tunceli'den Kadıköy'e bir aday getirilmesi bir sorun yaratmaz mı?"

"Neden iktidarı değil de muhalefeti zorladığınız konuşuluyor."

"Neden Tunceli garantiyken orda kalmayıp CHP'nin kalesi olan bir yere giriyorsunuz? Taş yerinde ağırdır."

"CHP ile yarışıyorsunuz? Neden AK Parti ile değil?"

"Niye orda kalmıyorsunuz? Gidecekseniz neden Hatay'a gitmiyorsunuz?"

Bu sorgulamalar, sosyal medyada "gazetecilik" adı altındaki "zorbalık" olarak nitelendirildi ve Maçoğlu'na karşı yapılan programın tepki çektiği belirtildi. CHP içinde ise TKP'nin Kadıköy adaylığına dair şaşkınlık devam ederken, İstanbul'da AK Parti ve CHP'nin ilçe adaylarının belirlenmesi bekleniyor.