Filozof Atakan, adıyla Türkiye'nin dikkatini çeken genç felsefe meraklısı, sonunda tekrar gündemde. Peki, Filozof Atakan kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor, şuanda kaçıncı sınıfta? Filozof Atakan son hali nasıl? İşte detaylar...

Filozof Atakan kimdir?

Beş yıl önce, henüz 10 yaşındayken, Atakan Kayalar'ın felsefe kitaplarıyla ilişkili yorumları ve yaşına göre olağanüstü bilgisi, sosyal medyada ve haberlerde geniş yankı uyandırmıştı. O zamanlar Avcılar Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu'nda beşinci sınıf öğrencisi olan Atakan, sadece beş ay içinde 250'den fazla felsefe kitabı okuduğunu açıklamıştı.

Filozof Atakan kaç yaşında, nerede yaşıyor, şuanda kaçıncı sınıfta?

Şimdi, 15 yaşına girmiş olan Atakan Kayalar, hala eğitimine devam ediyor. İstanbul/Avcılar güzergahında yaşadığı bilinen Atakan normal bir genç gibi yaşamını sürdürüyor. CharmQuill adlı YouTube hesabı Atakan'ı araştırdı ve normal hayatına devam ettiğini duyurdu. Atakan'ın lisede okuduğu biliniyor.

Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları

Atakan'ın felsefeye olan derin ilgisi ve olağanüstü okuma hızı, onu 'Filozof Atakan' olarak tanınır hale getirdi. Özellikle, bir alışveriş merkezinde kitaplar hakkındaki düşüncelerini paylaştığı videosuyla geniş kitlelere ulaşması, onu sosyal medyanın da gözdesi haline getirmişti.

Filozof Atakan son hali nasıl?

Atakan'ın yaşına göre gösterdiği olgunluk ve derinlik, hem takdir hem de tartışma yarattı. Ancak bu genç filozofun kendi düşüncelerini cesurca ifade etmesi ve felsefeye olan tutkusu, onu saygıdeğer kılan özellikler arasında yer alıyor.

Atakan Kayalar'ın yeniden gündemde olması, onun popüler kültür üzerinde ne denli bir iz bıraktığını kanıtlıyor.