"Kafes-34" operasyonları kapsamında Balıkesir'de  çökertilen çete lideri Gökhan Kuş merak konusu oldu. Peki, Gökhan Kuş Kafes 34 çetesi çökertildi mi? Gökhan Kuş kimdir? İşte ayrıntılar...

Gökhan Kuş Kafes 34 çetesi çökertildi mi?

Balıkesir'de faaliyet gösteren ve uzun süredir emniyet birimleri tarafından takip edilen suç örgütü lideri Gökhan Kuş'un liderliğini yaptığı çete, "Kafes-34" adlı operasyonla çökertildi. Operasyon kapsamında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda, örgütün suçlarının detaylarına ulaşıldı.

Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim

Gökhan Kuş kimdir?

Gökhan Kuş KAfes-34 operasyonu ile çökertilen çetenin lideridir. Gökhan Kuş'un liderliğindeki suç örgütü, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak yağma, tahsilatçılık ve tefecilik yaparak haksız menfaat elde etmiş, korkutma ve haraç alma amacıyla ikamet kurşunlama olaylarına karışmış, eğlence mekânlarına baskınlar düzenlemiş ve silahlı tehdit, silahla yaralama, kasten öldürmeye teşebbüs gibi eylemlerde bulunmuş. Operasyonlar neticesinde 6 adet ruhsatsız tabanca ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gökhan Kuş'un yaşı ve özel hayatına dair bilgi bulunmamaktadır.

Operasyonu kim yaptı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını açıklayarak, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Balıkesir'de gerçekleştirilen 'KAFES-34' Operasyonlarında elebaşılığını Gökhan Kuş'un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda örgüt elebaşı ile birlikte 13 şüpheli yakalandı. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız!" ifadelerine yer verdi.

Bu başarılı operasyon, emniyet güçlerinin organize suç örgütleriyle etkili mücadelesini gösterirken, vatandaşların da güvenliği adına önemli bir adım atılmış oldu.