Yerel seçimlerde Ak Parti'nin İBB adayı olarak açıklanan Murat Kurum sosyal medyada gündem oldu. Peki, Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli, asıl mesleği ne, evli mi? Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mı? İşte ayrıntılar...

Başkan Alemdar: “Hemşehrilerimizin huzuru için çalışacağız” Başkan Alemdar: “Hemşehrilerimizin huzuru için çalışacağız”

Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli?

1976 doğumlu olan Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda tamamlayan Kurum, ortaokul ve lise eğitimini ise Mimar Kemal Lisesi'nde almıştır. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Kurum, aynı zamanda yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamlamıştır.

Murat Kurum siyasete nasıl girdi?

Siyasi kariyerine 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanarak başlayan Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde yer aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini üstlendikten sonra, TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti İstanbul Milletvekilliği  görevlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Murat Kurum evli mi, çocuğu var mı?

Murat Kurum evli ve üç çocuk babasıdır.

Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye başkan Adayı mı?

Murat Kurum Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak duyuruldu.  Murat Kurum'un tecrübeli siyasi geçmişi ve profesyonel kariyeri göz önüne alındığında, İstanbul'da gerçekleşecek olan seçimlere damgasını vuracak isimler arasında yer alması bekleniyor.