Konser verdiği sahnede bir kişiyi eleştiren şarkıcı Gülşen, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde.” dedi…  Doğal olarak tepkiler çığ gibi oldu ve şarkıcıya karşı büyük bir öfke seli oluştu.

 

Şarkıcının yaptığı hadsizlik, kimi çevrelerde son dönemde moda oldu. Önüne gelen İmam Hatiplilere saldırıyor, hakaretler ediyor. O okullarda okuyanları beğenmeyebilir, kibrinizi kininize yoldaş edip nefret edebilirsiniz. Lakin milyonlarca ailenin evlatlarının okuduğu o okulların geneline dil uzatırsanız, en hafif tabirle terbiyesizlik yapmış olursunuz.

 

Öte yandan şarkıcı Gülşen ve ondan önce bazı isimler tarafından hakaretlere maruz kalan İmam Hatiplilerin hukukunu, yalnızca o okullardan mezun olanlar koruyamaz. Misal tepki gösterenler arasında CHP lideri neden hiç olmaz? Kemal Kılıçdaroğlu neden çıkıp da “Kardeşim durun bakalım, siz neden İmam Hatiplilere hakaret ediyorsunuz. O okullarda yetişen nice güzel isimler vardır, siz kim oluyorsunuz da dil uzatıyorsunuz!” demez, diyemez?

 

Dün bu konuda Twitter’da “Mesele bir şarkıcının İmam Hatiplilere hakaret etmesi değil kendilerine ‘özgürlükçü’ sıfatı takan kesimlerin bu rezilliğe sessiz kalmalarıdır. Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener ve diğerleri… Milyonlarca ailenin evlatlarına hakaret ediliyor. Neredesiniz?” diyerek tepki göstermiştim. Şimdi burada da sormakta fayda var:

 

CHP, İP ve diğerleri… Milyonlarca ailenin evlatlarının yetiştiği okullardan mezun olanlara ve hala o okullarda okuyanlara ağır hakaretler yapılıyor, neden sessizsiniz? Yoksa o ailelerden oy istemeyecek misiniz? İmam Hatiplilerin hukukunu korumayı sadece AK Parti’ye havale edenler, yarın seçim zamanında bu kesimin desteğini istemeyecekler mi?

 

Hep dediğim gibi: Bu ülkede elitist-seçkinci zümrenin kibri muhalefetin dili olduğu sürece, ne toplumsal barışı ne de iktidar değişikliğini görmemiz mümkün değil. Seçim çalışmasını kendilerine yakın köy ve mahallelerde yapıldığını sanan zümrenin yeni bir seçim yenilgisine doğru hızla gittiğini görmek için kâhin olmaya gerek yok.

 

İktidara gitmenin yolunun toplumun bütün kesimlerini kucaklamaktan geçtiğini bilmem kaçıncı kez söyleyelim yine. O “bütün kesimlerin” içerisinde İmam Hatiplilerin de olduğunu hatırlatarak yapalım bunu şimdi de…