Gazeteci Fatih Kılıç, Kılıç/Kalkan köşesinde yazdı. Aklı selim, kalbi selim ve zevki selim kalabilmek kolay olmayacaktır haliyle!

* Bu güzide kadim şehrin güzelliğini, eksiklerinin dahi kendine özgü kıymetini bilenlerdenim! Eksiğin kıymeti mi olur? dense yeridir amma velakin noksansız olmanın/kalmanın zorluğu aşikârken, var olanla yaşamanın yolunu bilmek/bulmak gerek. Eksiğine, zahmetine katlanıp, tamamlamak için karınca kararınca çabalamak da er kişi işi olsa gerek!
* Bu güzide kadim şehirde, gerek siyasetinde gerek ticaretinde, mesleğinde kendince fikri, tarzı olan ve kendini izahta eli kalem, dili kelam üreten isimlerden biri olarak bilinen Hüseyin Alpay'ın yazdıklarını okumuş, konuştuklarını dinlemiş bir kalem ve kelam erbabı olarak yazmak istediklerim bunlar.
* Maksat, bu güzide kadim şehirde istişare, meşveret, şura artık ne denirse, fikir insanlarının, gazetecilerin edebi halleriyle toplum huzurunda varlıklarını göstermelerinin toplum yararına hizmet, eser çıkarılmasına vesile olmasıdır.

* Gerçeklerde ne acı ki olanca suizanla, insanın birbirini hırpaladığı, çekiştirdiği aşikâr. İşte tam da burada meselenin samimiyetini, hüsnüniyetini öne çıkarmak önemli. İdeali arzu ederek, eksikleri gidermek, gönüllerde sıcaklık oluşturmaya çaba sarf etmek hüsnüniyetin gereğidir.

* Tokat gazeteciliği için geçmişte de bugün de yazıyorken, acı gerçekleri görmeyecek, bilmeyecek kadar hamlığımız kalmadı çok şükür! Pişmiş sayılırız... Gönül arzu eder ki çok daha ileride, çok daha nitelikle hizmet verelim!

* Diğer yanda, biz kendimizi bilirken, bilmeliyken, bu kadim şehrin siyasetçileri de var ve teşriki mesai içinde olununca her birinin kendince özelliği, güzelliği ve eksiği olduğu ortaya çıkar!

* Gazeteci ve siyasetçinin ilişkisinde samimiyet, hüsnüniyet aramak, kutuplaşmalar içinde kazananın ve kaybedenin olacağı ortamda “kazanmak için her şey mübah” denilecek hırslar kabarmışken aklı selim, kalbi selim ve zevki selim kalabilmek kolay olmayacaktır haliyle!

* Uzun uzadıya yazmaktan hep uzak durmuşumdur. Bugün biraz olsun uzatmış olayım…

* Bu güzide kadim şehirde, Tokat Gazetecilerinin, şehrin karar makamlarındaki protokolü ve sivil inisiyatif ve sivil toplum örgütü temsilcilerini Tokat ortak paydasında buluşturmuş olması takdire şayandır. Daha güzeli de bu buluşmanın içeriğini en kapsamlı ve toplumsal yarar odaklı halde kamuoyuna aktarma, fikirleri yorumlama olacaktır. Bu anlamda Kadir Özbilgin'in yazdıklarını memnuniyetle okuduğumu belirtmek isterim. Gönül arzu eder ki, Tokat'ta gazeteciler, tüm renkliliği ve farklılığı ile şehir erklerinden beklediği, arzu ettiği güç birliğini, omuz omuza vermeyi, kendi içinde de başarsın ve her erkin karşısında güç birliği, omuz omuza vermiş şekilde cümle aleme gösterecek ortamı oluştursun. Bunun için geçmişteki kırgınlıkları, olumsuzlukları giderecek adımları atmak iş başındaki yöneticilere düşecektir. Çünkü bu birliktelikler şehre katkı sunacaktır.

* İşte şimdi, tüm bu yazılanlardan hareketle hem Kadir Özbilgin beyin hem de Hüseyin Alpay’ın yazdıklarını okumanızı dilerim. Tüm bunlar üzerine ilk fırsatta bu şehrin tüm siyasetçileri ve etkin isimleriyle olduğu gibi hali hazırda rüzgarı arkasına almış bir isimle, Tokat Milletvekili Yücel Bulut ile de olanca hüsnüniyetle yüz yüze, göz göze konuşmayı arzu ederim. Sonrası Allah kerim!
Kadir Özbilgin’in yazıları:

https://noktakoy.com.tr/tokat-siyaset-is-dunyasi-medya-bulusmasindan-1/

https://noktakoy.com.tr/tokat-siyaset-is-dunyasi-medya-bulusmasindan-2/

Hüseyin Alpay’ın yazısı:

https://www.hursozgazetesi.com/istisare-mesveret-ve-sura-ama-gercekler-burada