Maden aramacılığındaki doğa tahribatı aylardır gündemde. Ülkemizdeki doğanın yok edilmesi projeleri Tokat'ı da vurdu.

Tokat'ın Erbaa, Niksar, Reşadiye ilçelerindeki altın arama çalışmalarının siyanür kullanılarak doğayı dönüşü olmayan bir bataklığa götürmesi olayına tepkiler gün geçtikçe artıyor.

Geçtiğimiz Cuma gün Tempo TV'de İstanbul'daki Reşadiye Vakfı tarafından düzenlenen programda çok ciddi bilimsel açıklamalar yapıldı.

Siyanürlü altın araştırmasının doğaya getireceği zararlar tüm bilimselliği iletaya konuldu.

MHP Milletvekili Sayın Yücel Bulut bu konuya baştan tepki koyanlardandır. Son günlerde konuyu gündeme getirerek doğanın savunuculuğunu yine üzerine aldı ve konuya duyarlılığını sürdürmektedir.

Tokat CHP Milletvekili Sayın Kadim Durmaz da konuya çok duyarlı yaklaştı. Reşadiye'de bölge muhtarları ile toplantılar düzenledi. Erbaa'da ve Niksar'da görüşmeler yaptı. Bu konudaki çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyor.

Aklın yolu birdir. Siyanürlü altın araştırmasının doğayı yok edeceği gerçeği bilim insanlarınca aylardır, yıllardır söyleniyor. Örnekler gösteriliyor. Ama bir 'kör inat' dönüş yapmıyor.

CHP Milletvekili Sayın Kadim Durmaz ve MHP Milletvekili Sayın Yücel Bulut'un bu konuya gösterdiği duyarlılığı saygı ve övgü ile karşılıyorum.

Burada particilik ya da siyasi görüş olmaz. Ülke çıkarı söz konusu olur. Sayın Durmaz ve Sayın Bulut bu örneği vermişlerdir. Dileriz diğer siyasilerimiz de bu gerçeği görürler ve doğamızın yok edilmesini önlemede katkıda bulunurlar.

Tokat Belediyesi atık sulardan elde edilecek çamurdan elektrik üretecekmiş. Ne güzel bir girişim. Alkış tutar, başarı dileriz.

Düşünce hep iyiye olmalı. Destek iyiye, doğruya, güzele verilmeli.

Yüz binlerce şehidin kanı ile sulanmış, atalarımızdan bize miras kalmış bu vatan toprağını aynı güzellikte, hatta daha güzel olarak sonraki kuşaklara bırakmak da bizim görevimizdir.

Bu görevi yerine getirmek için doğamızı savunmalı ve siyanürlü altın araştırmacılığına 'HAYIR' demeliyiz.