Ramazan ayı ile birlikte farklı kanallarda sahur programları yapılıyor. Bunlardan biri de Mehmet Fatih Çıtlak tarafından sunuluyor. Peki, Mehmet Fatih Çıtlak kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte detaylar...

Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki

Mehmet Fatih Çıtlak kimdir?

İstanbul'un Fatih semtinde 1966 yılında dünyaya gelen Çıtlak, eğitim hayatına geleneksel medrese eğitimi alarak başlamış ve sonrasında Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nde eğitimini tamamlamıştır. Küçük yaşlardan itibaren hat dersleri almış ve ileri yaşlarda da bu mirası yaşatma çabası içerisinde olmuştur.

Çıtlak, yazarlık, eğitimcilik ve sanatçılık gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. İslam tarihi ve tasavvuf konularında radyo ve televizyon programları yapmakta, sempozyum, panel ve konferanslarda konuşmacı olarak yer almaktadır. Ayrıca sanat danışmanlığı, müzik yönetmenliği gibi görevler üstlenmiş ve birçok ödüle layık görülmüştür. Halen, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Mesnevî sohbetleriyle dikkat çekmektedir.

Özellikle ramazan aylarında televizyon ekranlarında sahur programlarıyla izleyicilerle buluşan Çıtlak, geçmişte TRT ve ATV gibi kanallarda programlar yapmıştır. Sahur Vakti adlı programı, izleyicilerle ramazan ayının huzurunu, bereketini ve güzelliklerini paylaşmak amacıyla her gece canlı yayınla Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşacaktır. Programda Kur'an-ı Kerim'den ayetler, hadis-i şerifler, Peygamber Efendimiz'in hayatından kesitler ve dualar paylaşılacak.

Mehmet Fatih Çıtlak, sadece sanatıyla değil, aynı zamanda kültürel ve dini mirasımızın yaşatılmasına katkı sağlayan bir şahsiyet olarak önemli bir konumda bulunmaktadır. Sahur Vakti programıyla da ramazanın manevi atmosferini evlere taşıyarak izleyicilerin takdirini kazanmaktadır.