Teknik Direktör Ercan Süsoy, Teknik Adamın Gözüyle köşesinde 2-2 biten Tokat Belediye Plevnespor - Muş 1984 Muşspor maçını değerlendirdi.

Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz bu sezon oynadığımız profesyonel 3. Lig maçlarının 2. Devresinde üst üste kaybettiği puanlara artık bundan sonra yapacağımız maçlarda dur demeli ve kaybetmemeye çalışmalıdır.

04 Şubat Pazar günü sahamızda oynadığımız, grubumuzun şampiyon adaylarından Muş 1984 Muşspor maçında gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

1) Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribünündeki manzara her zaman olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Protokol tribünümüzün en önemli müdavimlerinden olan ne sayın Valimiz ne de bu sezon takımımızı tekrar profesyonel 3. Lig’e ulaşmasında gösterdiği başarılı çalışmalarını takdir ettiğimiz Belediye Başkanımız işlerinin çoklarından dolayı maçımıza gelememişlerdi. Ne olursa olsun Tokatlı sporseverler Belediye Plevnespor Yöneticileri, futbolcuları, onları tribünde görmek istiyorlar. Havanın kış mevsiminden ötürü soğuk olmasına rağmen protokol tribünümüzün önemli müdavimleri arasında bulunan, rahatsızlığına rağmen eski Beden Terbiyesi Bölge Müdürümüz Vejdi Ayça, eski Tokatspor Kulübü Başkanı Fazlı Akdağ, eski Tokatsporlu futbolculardan kaleci Mehmet Cömert, Yavuz Konyar, TÜFAD Başkanı Ethem Canikli, Antrenörler Derneğinin ilk antrenör emeklisi Mahmut Baycu, bölgemizin ilk profesyonel futbol menajeri Aytunç Bozkurt, Plevnespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdullah Mert, Abdullah Karataş maçımızı izlemek üzere yerlerini almışlardı.

2) Takımımızın 12. Adam konumunda olan taraftar topluluklarımız her zamanki gibi GOP. Stadı’nın karşı Maraton Tribününde yerlerini almışlardı. Bu defa daha çok kalabalık ve maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklemek için tezahüratlar yapmışlardı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Maçın teknik analizine gelince;

Takımımız, geçen hafta bu sezon grubumuzda lider olarak devam eden Bitexen Adana 1954 Futbol Kulübü’nü 1-0’lık skorla yenen Muş 1984 Muşspor takımıyla iki kez öne geçmemize rağmen 2-2 berabere kaldı. Zaman zaman güzel oyun çıkaran takımımızı 2-2’lik beraberliğe rağmen yine de tebrik etmeliyiz. Takımımızı teknik adam gözüyle hat hat incelediğimizde;

1) Kalecimiz Ebubekir Elihoş’u 2 gol yemesine rağmen kendisine olan güveni ve zaman zaman yaptığı güzel müdahalelerden dolayı tebrik ediyor, takımımızın bundan sonra yapacağı maçlarda da tek başına maç kazandıran kaleci olmasını bekliyor, kendisine güveniyoruz.

2) Defans bloğumuz (4’lü defans bloğu) sağ kanadında (sağ bek) Artun Kütükçü, sol kanadında (sol bek) kaptanımız Muhsin Polat, ortasında iki stoperimiz Berk Kal (sağ stoper), Doğukan Subaşı (sol stoper) yer almışlardı. Bu hat takımımızın en iyi hattı olarak gözümüze takılmasına rağmen yenilen ilk golde daha iyi yer almalıydılar. Defans bloğumuzun kanatlarında oynayan beklerimiz önlerinde oynayan kanat forvetleri daha iyi desteklemeliler. Zaman zaman da daha çok bindirme yaparak takımımızın hücum gücünü artırmalıdırlar.

3) Orta sahamızda, geri dörtlümüzün önünde Yücel Yıldırım, Ozan Kılıçoğlu iki ön libero yer almasına rağmen Yücel Yıldırım’ın yanında oynayan Ozan Kılıçoğlu defansif görevleri daha az olduğundan defansın önünde bulunan sahayı daha iyi kapatamadı. Maçın ikinci devresinde teknik adamımız tarafından Yücel Yıldırım’ın yanına Abdülkadir Sönmez’i alınarak bu hat daha işler duruma getirilmiştir. Hemen şunu da belirtelim, önümüzdeki hafta yine önemli rakiplerimizden olan Bitexen Adana 1954 Futbol Kulübü’nü 3-0 yenen Armoni Alanya Kestelspor karşısında takımımız defans bloğumuzun önüne mutlaka Yücel Yıldırım ile Abdülkadir Sönmez ikilisi ile çıkmalıdır. Muş 1984 Muşspor maçında ileri orta saha (santrafor arkası) olarak sahaya sürülen Eren Kaya vardı. Diğer yıllarda olduğu gibi Eren Kaya ne duracağı yeri ne de oynadığı mevkiinin görevlerini bilememiş gibi sahada yer alıyordu. Üzülerek söyleyelim, Eren Kaya’nın bu hali takımımızı sanki 10 kişi bırakıyor gibi görülüyordu. Bu sezon geçmiş maçlarımızda olduğu gibi bu mevkiye takımımızın en tecrübeli ve gol şansı olan Burak Seres tutulmalı, takımdan gönderilmeden oynatılmalıydı. Bize göre ileri orta saha mevkii için ısrarla antrenmanlarda taktik çalışma yaptırılarak üçüncü bölgede kalan santraforumuza yakın olan bölgeleri öğretilen Arda Karademir ve Batuhan Yılmaz bu ihtiyacımızı karşılayacak oyuncular olurlar.

            4) Forvet hattımız, yeni transferimiz Oğuzhan Sivrikaya sağ kanat (sağ açık) forvet, Muhammet Emir Özbilen santrafor, Burak Evren de sol kanat (sol açık) forvet dizilişindeydi. Bu hattın en verimli elemanı geçen sene sakatlanan Burak Evren diyebiliriz. Burak Evren çabukluğu ile gol bölgesini koklaması ile takımımıza çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Santrafor mevkiinde yer alan Muhammet Emir Özbilen bu maçta daha iyi oynayamamasına rağmen yine de şuanda takımımızın bu mevkide oynayabilecek tek futbolcusudur. Maçın sonuna doğru santrafor mevkiine yeni transferimiz Faikcan Engin alındı, kısa bir süre oynadığı için kendini gösterme fırsatı bulamadı demekle beraber bize göre takımımız bu mevkiye bilinen iyi bir santrafor transferi yapmalıydı. Bu arada takımımızın sağ kanat (sağ açık) mevkiinde tüm futbol otoritelerinin ısrarla aradıkları sol ayaklı Anıl Arıcıoğlu gibi bir oyuncu takımdan gönderilmişti. Aynı mevkide oynayan Oğuzhan Sivrikaya bakalım yerini doldurabilecek mi? Bize göre Anıl takımda tutulmalıydı.

            Hülasa, Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz ilk defa çıktığı profesyonel 3. Lig maçlarının ikinci devresinde de her şeye rağmen elinde bulunan futbolcuları doğru seçimler yaparak, doğru mevkilere koyarak iyi değerlendirilirse yine de önümüzdeki yapacağımız maçlarda daha iyi neticeler alarak 3. Lig’e devam eder diye düşünüyor, takımımızın futbol şansının bizimle beraber olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.