Haber: Mustafa Işık

TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek

KESK Tokat Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ercan Özel, İsrail hükümetinin Filistin'e yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Özel, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in uluslararası emperyalist güçlerin desteğiyle insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirtti.

Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Siyonist, ırkçı İsrail Hükümeti uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Son olarak İsrail Ordusu'nun 27 Mayıs sabahı BM gözetimindeki Refah Kampında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırı sonucu onlarca insan yaşamını yitirmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştır. Katliamı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."Kesk Tokat Şubeler Platformu'ndan İsrail Hükümeti'ne Sert Tepki (1)Silahsız ve sivil insanlara yönelik saldırının Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail Ordusu'nun Refah Bölgesi'ndeki operasyonlarını durdurma kararından kısa bir süre sonra gerçekleşmesinin manidar olduğunu vurgulayan Özel, İsrail'in açıkça dünyaya meydan okuduğunu ve insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam ettiğini belirtti. Özel, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiğini, 82 bine yakın insanın ise yaralandığını ifade etti.

Özel, yapılan saldırıların insani değerlerden yoksun olduğunu ve barbarlığı temsil ettiğini belirterek, İsrail'in savaş ve insanlık suçu işlediğini söyledi. İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmadığını belirten Özel, bu durumun nasıl bir insanlık trajedisi ile karşı karşıya olduğumuzu gösterdiğini ifade etti.Kesk Tokat Şubeler Platformu'ndan İsrail Hükümeti'ne Sert Tepki (4)Özel, savaştan kazananların sadece savaş tüccarları, halkın sırtından zenginleşenler, ülkeyi savaşla, çatışmalarla, toplumsal kutuplaşmalarla ve baskıyla yöneten rejimler olduğunu söyledi. İnsanlığın bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıya olduğunu belirten Özel, "Ya bu katliamlar ve barbarlık durdurulacak ya da işlenen savaş suçlarına ortak olunacaktır." dedi.

İsrail hükümetinin saldırılarının durdurulması, ateşkes sağlanması, insani yardımlara yönelik engellemelerin kaldırılması ve sorunların barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, halkların güvenlik ve refah içinde yaşamasının tek yolunun kalıcı ve adil barış olduğunu belirtti. Filistin halkının dünyadan ve Türkiye’den hamaset ve timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklediğini ifade etti.

Kesk Tokat Şubeler Platformu'ndan İsrail Hükümeti'ne Sert Tepki (3)Özel, şu çağrılarda bulundu: "Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir."

KESK olarak Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içerisinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceklerini belirten Özel, "Bunun için mücadeleyi ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz." dedi.

Editör: Mustafa Işık