Em. Bld. Bşk. Yrd. Salih Ertaçoğlu yazdı: “Olanlar aziz milletimize oluyor.”
Cenab-ı Allah’ın, inananlar için en önemli kuralları arasında “ADALETLİ OLUN, KUL HAKKIYLA GELMEYİN” uyarıları, ikazları da bulunmaktadır.
Adaletli olmak, yöneticiler için özellikle toplumun her kesimini kucaklamak adil bir şekilde yönetme emirleri de bulunmaktadır. Bunlar inananlar için geçerlidir. Günümü gün edeyim, kendi çıkarlarım ön plandadır düşüncesinde olanlara hiçbir etkisi zaten olamaz.
Adalet Bakanı sayın Yılmaz TUNÇ “sadece CHP Beledeyilerine soruşturma açılmıyor, 30 kadar AKP’li Belediye de soruşturmada” buyurmuşlar.
Sayın Bakan, AKP’li bir tane tutuklu Belediye Başkanı var mı? Varsa bu millete açıklarsın. O açıklayamaz, talimata göre yapar açıklamaları da.
Ülkemizde yaz mevsimi geldiğinde yangınlar olur, güzel ormanlarımız gözler önünde cayır cayır yanar. Yeterli ekipman yoktur. Yeterli personel de yoktur. Yanan orman alanları ne hikmetse denize nazır yerleşim yerlerine yakın, inşaata elverişli yerlerdedir yangınlar.
Bir çam ağacı 20 - 25 senede kendini gösterir hale geliyor. Bu milli servete bile sahip çıkamıyoruz. Yazıklar olsun.
Deprem oluyor, küçük ölçekli. Telefonlar susuyor. İnsanlar aradıklarına ulaşamıyor. Dünyada en kötü alt yapıya sahip telefon sistemi, aynı zamanda en pahalı haberleşmeyi yapar.
Telefon şirketleri, bunların yönetim kurulları devletin himayesindedir. Buna rağmen bu görüşmeler skandala dönüşüyor. Aboneler yüksek faturalar ödemek zorunda kalıyorsa, çözümün olmayışı yönetenlerin ilgisizliğindendir. Bir de bu iletişim şirketleri, TV kanallarına devamlı reklam bedelleri de öderler, özellikle yandaş kanallara besleme aracı gibi de kullanılır. Bu kadar reklam parası ödeyeceğinize alt yapınızı güçlendirin, faturaları normal şekle getirin.
Bir de Bankalarımız var. 3 adedi Devlet Bankası. Bazılarına bunların yan kuruluşları dahildir. 23 senede bu devlet bankalarının iktidarın borazanı, beslemesi, trol kanalları dışında, tarafsız veya muhalif yayın yapan kanallara, bir tek banka reklamları yoktur. Adımız adalet ya, Allah’ın emirlerini de kendi çıkarlarımıza göre düzenleriz anlayışı sıkıntıların gerçek sebebidir.
Ülkenin bu ve buna benzer küçük sorunları bile çözülemiyorsa, devasa boyutlara ulaşmış büyük sorunlarımızı yaşamaya sanki mecbur bırakılıyoruz. Olanlar aziz milletimize oluyor.
Sevgi ve saygılarımla.