AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın aday tanıtım etkinliği sırasında uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırı, Türkiye siyasi sahnesinde endişe ve kınama yarattı. Peki,  Aziz Yeniay kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne, çocuğu var mı?  Aziz Yeniay silahlı saldırıya mı uğradı, neden, yaralandı mı, ne dedi? İşte detaylar...

Aziz Yeniay kimdir, kaç yaşında, nereli?

Aziz Yeniay, 1963 yılında Malatya'da doğdu ve ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Yükseköğrenimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirdi.

Aziz Yeniay siyasete nasıl girdi?

Siyasi kariyerine 1992 yılında Güngören Belediye Başkan Yardımcısı olarak adım atan Yeniay, Esenler ve Zeytinburnu belediyelerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 9 yıl boyunca İmar Komisyonu Başkanlığı yaptı ve siyasi partilerde İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevine seçilen Yeniay, 2014 yılında bu görevi bırakarak inşaat sektörüne döndü. Yeniay 31 Mart 2024 mahalli seçimleri kapsamında yeniden AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Aziz Yeniay saldırıya mı uğradı, durumu nasıl?

Evli ve üç çocuk babası olan Yeniay'ın aday tanıtım etkinliği sırasında yaşanan saldırı, Türkiye'de siyasi gerilimi artırdı. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları kapmasında katıldığı bir dernek toplantısında uzun namlulu silahlarla saldırı meydana geldi. Dernek binası önünde meydana gelen saldırıda 1 kadın yaralandı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken yaşanan saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, araç içerisinde bulunan 2 şüphelinin camdan sarkarak uzun namlulu silahlarla ateş ettikleri anlar yer aldı.

Dokuz Eylül Asya'da ilk 500'deki yerini korudu Dokuz Eylül Asya'da ilk 500'deki yerini korudu

Aziz Yeniay'dan ilk açıklama: 'Korkmayacağız!'

Saldırı sonrasında açıklama yapan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin “Terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz. Korkmayacağız, kararlı şekilde sahada olacağız. Bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir hadise ile karşı karşıya kalmak üzüntü verici” dedi.