Salih Ertaçoğlu yazdı

Türk futbol tarihinde Fenerbahçe – Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerimizin tarihi değere sahip oldukları bir gerçektir. Milyonlarca taraftarı vardır.
Süper Kupa maçının, TFF tarafından Arabistan’ın Riyad kentinde oynanmasına karar verilmiş. Güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray teklifi reddederek kupanın Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 81 ilimizin birinde oynamayı federasyonu teklif etmişlerdi. Bu teklif TFF Başkanınca kabul edilmemiş. Riyad’da ısrar edilmiştir. TFF Başkanı kendi gücüyle bu kararları almamış, birilerinin talimatını uygulamıştır. Kuklalık da kolay değildir.
Dün takımlarımız, taraftarlar Arabistan’a gittiklerinde şokla karşılaştılar. Atamızın resmi sahaya girmeyecek, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı kullanılmayacak. Önceden İstiklal Marşımızı da okutmama kararında iken sonradan lütfetmişlerdi ya!
Sayın Ali Koç ve sayın Dursun Özbek, delikanlıca vatansever, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, milliyetçi davranarak maça çıkmayacaklarını açıkladılar.
Türlü baskılar yapıldı maçı oynayın diye, Kulüp Başkanlarımız ve Yönetimleri, aziz milletimizin tepkilerini de dikkate alarak yurda dönme kararı aldılar. Taraftarlar sabaha karşı hava alanlarında takımlarımızı coşkuyla karşıladı. 
Milletimiz üç-beş kuruş paranın karşılığında gerçekleştirilmeye çalışılan durumu şiddetle reddetti. Rezaletin daniskasıydı. Süper kupayı başka ülkelerde oynatmayı kararlaştıranlar aziz milletimizin milli ve yerli değerlerini bilmeyen istismar edenlerdir.
Cumhuriyetimizin, devletimizin kurucusu aziz ATATÜRK’ü görmezden gelenlere, Cumhuriyetimizi kabullenemeyenlere aziz milletimiz gereken dersi vermiştir.
FB Başkanı Ali Koç, GS Başkanı Dursun Özbek helal olsun sizlere. Milletin yüreğine su serptiniz. Gerçek delikanlı milliyetçi sizlersiniz, teşekkürler sizlere.
Sevgi ve saygılarımla…