Bazı dönemler, insan hayatında da şehir yaşamında da çok özel, bazen de hüzün içeren anıları barındırır. Bu anlamda Tokatspor’un şirketleşme kararından sonra yaşanan süreç, sonrasında yaşanan olaylar ve takımın spor sahnesinden silinmesi şehri üzüntüye sevk etmişti. Taraftarlarından yöneticilerine herkes, tarihindeki başarı hikâyeleriyle gurur duyulan Tokatspor’un böylesi bir sonla karşılaşmasını bir türlü kabul etmemiş, ortaya çıkan bu durum karşısında herkes çareler aramaya başlamıştı.

Tam da bu noktada Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun önderliğinde bir çıkış yolu arandı. Eroğlu, yazar-şair İbrahim Tenekeci’nin “Bizde 'sıfırdan başlamak' yoktur. Allah birdir. ‘Elde var bir’ diyerek yeniden başlarız.” sözünü bizlere anımsatırcasına, Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı’nı kurdu. Eroğlu’nun takımı kurarken, kadrosunu oluştururken ve teknik heyeti belirlerken ortaya koyduğu “Hedefimiz Amatör Lig’den Bal Ligi’ne çıkmaktır” iradesi,  bugün Tokat Belediye Plevnespor’u 3’üncü lige çıkardı.

Eyüp Eroğlu’nun şehri yönetirken gösterdiği kararlılık, Tokat’a kazandırdığı futbol takımına da sirayet edecekti elbette. 23 Ağustos 2020 tarihinde “Tokat’ın kutup yıldızı” başlığını taşıyan köşe yazımda şu ifadelere yer vermiştim:

“Tokat denilince akla gelen ilk isim olmasından mıdır nedir bilmiyorum, bu memlekete varlığıyla güven veren bir adamdır Eyüp Başkan… Yürüdüğü dikenli yolları gül bahçelerine çeviren, halk gibi düşünüp, Tokatlı gibi yaşayandır. Makamdan güç alan değil, makama güç verendir. Neresinden tutarsanız tutun, hangi ölçüyle değerlendirirseniz değerlendirin, ortaya çıkan netice üç aşağı beş yukarı şudur: Tokatlılar Eyüp Eroğlu’nu bağrına basmıştır. Yalnız Belediye Başkanı olarak değil; evladı, kardeşi, ağabeyi gibi, komşusu, arkadaşı, sırdaşı gibi, bütün ‘gibi’lerin toplamında, bütün mümkünlerin kıyısında sevmiştir Eyüp Başkanı Tokatlılar. (…)

Bilirsiniz, dünyanın Kuzey ve Güney kutup noktalarının üzerinde bulunan yıldızlara kutup yıldızı denir. Kutup yıldızı takımyıldızlarının en parlak olanıdır aynı zamanda. Yüzyıllardır insanoğlu yönünü tayin edemediği açık gecelerde, kutup yıldızını referans alarak gideceği yönü belirliyor. Yönünü şaşıran insanoğluna asırlardır rehberlik eden kutup yıldızı yalnız bilime değil, edebiyata ve sanata da ilham olmuştur. Ve elbette politikanın da kutup yıldızları vardır dünyada ve ülkemizde. Ve tabi ki şehrimizde. Bu kentin kutup yıldızı da Eyüp Eroğlu’dur… Eroğlu, menzilini şaşırmış akılların, çare arayan gönüllerin, engele çengel takanların kutup yıldızıdır. Tokat’ın kutup yıldızını takipte kalın…”

3 yıl önce yazdığım bu köşe yazısındaki “kutup yıldızı” imgesi olarak tarif ettiğimiz Eyüp Eroğlu, yine şaşırtmadı bizi.

Biliyorum, şaşırtmayacak da. Çünkü yaşadığı topraklara değer katıyor. Çünkü işini seviyor…

Dolayısıyla Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı’nı kısa sürede 3.lige çıkarması da geçmişindeki başarı öykülerine bir yenisini ekledi. Eyüp Eroğlu’nun bu şehrin tarihindeki yerini perçinleyen her başarısı, zaten bir bütün olarak Tokat’ın şanlı geçmişinin de tezahürü oluyor her seferinde.

Aşçısından malzemecisine, sağlık ekibinden teknik heyetine, futbolculardan yönetimine, takımını hiç yalnız bırakmayan çilekeş taraftarlarına ve bu büyük umudu 3.lige çıkaran “Tokat’ın kutup yıldızı” Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na teşekkür ediyoruz.

Unutmadan:

“Tokat’ın kutup yıldızını takipte kalın…”