Meral Akşener'in duygusal anlar yaşadığı bir Meclis konuşmasında gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Peki, Meral Akşener neden ağladı? Meral Akşener'in Mecliste ağlama sebebi ne? İşte detaylar...

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Fettah el-Burhan Rahman kimdir nasıl nerde öldü? Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Fettah el-Burhan Rahman kimdir nasıl nerde öldü?

Meral Akşener neden ağladı?

Meral Akşener, Meclis kürsüsünde duygusal bir an yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Konuşmasının sonunda, Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasına atıfta bulunarak dikkat çekici bir anı paylaştı. "1607’de doğmuş, 1679’da ölmüş Karacaoğlan. O gün ölümü yazmış, ölüme sebep olanlara sitem etmiş. Bugün Karacaoğlan’ı dinleteceğim size" diyen Akşener, partililere Karacaoğlan'ın "Var Git Ölüm" şiirini dinletti. Konuşma sırasında Aytekin Ataş'ın seslendirdiği "Var Git Ölüm" şarkısını açarak, duygusal bir an yaşadı ve Meclis kürsüsünde hıçkırarak ağlamaya başladı. Akşener, "Niçin hep garipler kaçamıyor? Niçin hep fakirler kaçamıyor? Niçin hep haksızlık bunlara oluyor. 1607, 1679, 2024, ant olsun, şart olsun bunları değiştireceğiz" diyerek duygusal bir çağrıda bulundu.

Meral Akşener, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak bilinmektedir. İYİ Parti'nin kurucu lideri olan Akşener, cesur duruşu ve tartışmalı açıklamalarıyla tanınmaktadır. Ayrıca milliyetçi-sağ görüşleriyle dikkat çeken Akşener, Türkiye'deki siyasi gündemde etkili bir rol oynamaktadır.