Geçtiğimiz gün ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimi ilettiğim Vali Numan Hatipoğlu ile olan görüşmemizde, kendisindeki pozitif enerjinin işlerine de yansıdığını ve bunun da beraberinde başarıyı getireceğini gördüm. Hatipoğlu’nun Tokat’ın meselelerine vakıf olduğunu ve bu meselelerin çözümü noktasında da ‘etkili’ görüşlerinin bulunduğuna tanık olduk.

“Endüstriyel tarım” konusundaki çarpıcı görüşlerine dinlediğimiz Vali Numan Hatipoğlu’nun, aynı zamanda “tarımsal sulama” alanındaki önerileri de dikkat çekiciydi. OSB'lerin altyapısının güçlendirilmesi ve daha fazla istihdam oluşturulması noktasında efor sarf edilmesi gereğinin altını çizen Hatipoğlu’nun, Tokat’ın tarihsel birikiminden daha çok faydalanılarak turizmde hak ettiği yere gelmesine dair görüşleri de dikkate değerdi.

Önceki Valimiz Ozan Balcı’nın deyişiyle “Demlenmiş şehir Tokat’ın” birçok şehirden kat be kat fazla olan tarihi eserlerinin bütün Türkiye’ye tanıtılarak, tur operatörlerinin şehrimizi paket programlarına alma isteğimiz ve buna benzer taleplerin sıkça dillendirildiği bir ortamda, “şimdi ne yapılmalı?” sorusu hep önümüzde duruyordu. Sayın Hatipoğlu’nun da aynı perspektifle konuya olan yaklaşımını son derece olumlu bulduğumu ifade etmek isterim.

Beşeri münasebetlerindeki sıcak iletişimin toplumsal çalışmalarına yansıyacağına inandığımız Valimizin kısa sürede Tokatlılar tarafından benimsendiğini görmek de işin apayrı bir tarafı. Sokakta, çarşıda, pazarda insanlarımızla iç içe olan Hatipoğlu’nun vatandaşların sorunlarıyla bire bir ilgilenmesi, çözüm odaklı olması ve etrafına hissettirdiği pozitif enerjisi, bu şehir için büyük bir kazanım olacak. Numan Hatipoğlu’ndaki alışılmışın biraz daha dışında net ve objektif bir şekilde hissedilen “pozitif enerji”, Tokat’ın 2023 hedeflerine ulaşmasında bence en önemli özelliği olarak kayıtlara geçmeli…

Bir önceki yazımda “Tokat’ın gururu Gazi Osman Paşa’nın adının verildiği bir ilçeden, onun doğduğu topraklara Vali olarak gelmesi de apayrı bir tevafuk” demiştim.  Bu tevafukun aslında çok ve önemli işlerin gerçekleşmesine vesile olduğunu göreceğimize olan inancımız daha da pekişti. Kıymetli ve bir o kadar da değerli hizmetlerin Numan Hatipoğlu eliyle devam etmesi hepimiz için birer umut kaynağı.

O kaynağın beslendiği irade bugün Tokat’ta birlik ve beraberlikle güzel işlerin ortaya çıkmasına vesile olacak işte…

Yani anlayacağınız, gördük ki Numan Hatipoğlu’nun kalbi memlekete hizmet etmek için çarpıyor, gündemini Tokat belirliyor, cümlelerini merhamet ve adaletle şekillendiriyor.

Bize de aynı duayı tekrarlamak düşüyor:

“Allah sayınızı artırsın…”