Anahtar Parti Tokat İl Başkanı Av. Hakan Ahmet Bice, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından yazılı bir basın açıklaması yaparak yetkililere acil önlem çağrısında bulundu.

Eğitim Kurumları Şiddetin Değil Geleceğin Kalesidir
Bice, yaptığı açıklamada eğitim yuvalarında yaşanan menfur saldırıların tüm toplumun yüreğini dağladığını ifade etti. Birer ebeveyn ve vatan evladı olarak toplandıklarını belirten Bice, devletin ve ailelerin en büyük emaneti olan çocukların okul kapısından girdikleri andan itibaren can güvenliklerinin tam olması gerektiğini vurguladı. Okulun korku ve karanlığın giremeyeceği en kutsal kale olduğunun altını çizen Bice, ne bir öğretmenin kaleminin kırılmasına ne de bir öğrencinin gözündeki ışığın sönmesine tahammüllerinin kalmadığını dile getirdi.

Temenniler Değil Somut ve Profesyonel Adımlar Şart
Şiddet olaylarının sadece kınama mesajlarıyla geçiştirilemeyeceğine dikkat çeken İl Başkanı Bice, güvenlik meselesinin profesyonel ve teknolojik hamlelerle çözülmesi gerektiğini belirtti. Mevcut durumun "temennilerle" idare edilemeyecek kadar ciddi bir boyuta ulaştığını söyleyen Bice, eğitim kurumlarının güvenliği için üç temel çözüm önerisi sundu. Bu kapsamda, okullarda görev yapacak personelin sıradan güvenlik görevlisi olmaması gerektiğini, bu kişilerin pedagojik formasyon almış ve kriz yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyonellerden seçilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Tokat'ta sağanak yağış yolları göle çevirdi
Tokat'ta sağanak yağış yolları göle çevirdi
İçeriği Görüntüle

Güvenlikte Teknoloji ve Yapay Zekâ Dönemi Başlamalı
Eğitim kurumlarında kontrolsüz girişlerin tamamen sonlandırılması gerektiğini savunan Bice, akıllı kartlı geçiş sistemlerinin tüm okullarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini önerdi. Ziyaretçilerin ancak yüksek güvenlikli randevu protokolleriyle içeri alınabileceği bir sistemin önemine değinen Bice, günümüz teknolojisinin imkânlarından faydalanılması gerektiğini belirtti. Yapay zekâ destekli kamera sistemleri sayesinde okul çevresindeki şüpheli hareketlerin olay gerçekleşmeden tespit edilebileceğini hatırlatan Bice, emniyet birimleriyle entegre çalışacak bu sistemlerin çocuklar için bir koruma kalkanı oluşturacağını savundu.

Çocuklarını Koruyamayanların Geleceği Kalmamıştır
Açıklamasının sonunda Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Bice, yetkilileri sundukları çözüm önerilerini hızla hayata geçirmeye davet etti. Eğitimde güven ikliminin tesis edilmesinin bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirten Bice, çocuklarını korumayı başaramayan bir toplumun geleceğini de koruyamayacağı uyarısında bulunarak sözlerini noktaladı.
Whatsapp Image 2026 04 15 At 16.21.56

Muhabir: Mustafa Işık