Milletimiz ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, diğer bir taraftan da her şey güllük gülüstanlık gösterilmeye çalışılıyor.

Sıkıntıları, hayatın içinde gerçek olarak yaşayan hane halkı, her gün biraz daha sıkıntıya itiliyor. Yaşam çok zorlaşıyor.

Ekonomik sıkıntıların doğmasına sebep olanlar, şimdi de Rusya – Ukrayna arasındaki savaşı neden gösteriyor. Bundan önce de pandemi gerekçeleri ileri sürülüyordu.

Gerçekte ise, ekonomik sıkıntılar pandemiden de çok önce vardı. Bu gerçeği millet yaşamamış gibi mazeretlere sığınmak çaresizliğin sonucudur. Tek adamlı sistemin neticesidir.

Son günlerde kadın cinayetleriyle ilgili açıklamalar yapılıyor. Geçen sene bu ülkede 400 kadınımız öldürülmüştü. Bir o kadar ölüm de şüpheli sayılmıştır. Korumalı olanlardan da kayıp vardır.

Bir zamanlar seçim meydanlarında “Kadın cinayetlerine idam isteriz.” taleplerine “yasa önüme gelirse imzalarım.” açıklamasını da sayın Cumhurbaşkanımız yapmışlardı.

Yasayı önüne getirecek olan AKP’dir. Genel Başkanı da sayın Cumhurbaşkanımızdır. Kimseyi beklemeye gerek yok.

Bir gecede çıkarılan torba yasalar, birkaç günde sabahlara kadar çalışılarak çıkarılan seçim yasası değişiklikleri göz önüne alınırsa kadın cinayetlerinin önlenmesi gerçekten isteniyorsa, yasası bir günde çıkarılır. Kimseler ipe un sermesin.

Kadın cinayetlerini önleme grubunun kapatılma gayretleri nedendir. Rakamları gerçeği yansıtmayan, inandırıcı olmayan TÜİK’i korumak amaçlı, Gerçek Enflasyonu her ay açıklayan bilim adamlarının oluşturduğu ENAR Grubuna devamlı müfettişlerle yapılan baskılardan sonra TÜİK dışında enflasyon açıklayana hapis cezası getirilmesine yönelik çalışmalar demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine pranga vurmaktır.

Ülkemizde eksik de olsa demokrasi vardır. Bu ülkeyi eski Sovyetler veya Kuzey Kore benzerine çekme düşünceleri çirkindir, yakışıksızdır.

Her güzel gelişmenin temelinde “GÜVEN” yatar. Güveni kaybetmiş iseniz çabalar nafiledir.

Almanların, dünya devi “BOSCH” var. Kurucusunun temel kuralı “GÜVENİMİ KAYBETMEKTENSE BÜTÜN VARLIĞIMI KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM”dir.

Özellikle siyasilerin bu değerlendirmeden dersler çıkarması birçok sorunun da çaresidir, ilacıdır.

Verilen sözler yerine getirilmeli, gerçekler milletten gizlenmemelidir. Aksi hal hüsrana mahkumdur.

Sevgi ve saygılarımla.